Vážený pán podielnik.
Neboli ste náhodou na našom zhromaždení vlastníkov 23.4.2017?
Aj u nás to tak bolo.
Založili sme PS v Roku 2014. Predtým sme boli bez právnej subjektivity, ale mali sme IČO a orgány, ako s právnou subjektivitou.
Zmluvu sme založili vo februári 2014.
Nebolo dovolené ju pripomienkovať a ani stanovy.
Tí, ktorí sme boli vlastníkmi podielov v čase založenia,aj tí mali pristúpiť k zmluve o založení?
V Zákone 97/2013 §9ods. 3 sa píše, že ak niekto nadobudne podiel, tak do dvoch mesiacov má pristúpiť k Zmluve o založení.
Píšete , že ste poradcom predsedu, ktorý iba sám rozumie zákonom.
A čo robí, keď nedá na správnu mieru vlastníkov podielov.?
My sme boli od roku 1996 dve spoločnosti v jednej, čo bolo v rozpore so zákonom.Mohli sme byť, ale mali sme mať v zmluve presné práva a povinnosti.
Drevo, ktoré sa ťažilo na Urbárskych pozemkoch/alebo spol. nehnuteľnosti/
brali podielnici iba tej druhej od roku 2006-2014
A nielen drevo, ale aj nájom od PPD., aj Pol. združenia. .
Pýtala som sa ˇmnohokrát, v akom právnom vzťahu sme boli k PS XXX?
Tá druhá spoločnosť dostala aj podiel na zisku a aj drevo.Ja mám podiely v obidvoch.
Predseda DR sa vlani vyjadril, že keby záležalo od neho, nedá ani korunu. Peniaze treba zhodnotiť.
Ale nie výbor a DR je ten, kto má právo rozhodovať, ale my vlastníci.Pred mesiacom predseda výboru povolil vykopať uloženie kábla cez našu spoločnú nehnuteľnosť. Kto mu dal takéto právo?
Pozemky sme vydržali v rozpore so zákonom a objavili sa tam aj mnohí, ktorí boli dávno mŕtvi..Inštitút vydržania bol porušený aj preto, že sme vydržali aj to, čo sme nemohli mať v užívaní,. V roku 1994 vtedajší výbor predal časť spol. nehnuteľnosti tých, o ktorých vedeli, že všetok majetok prepadol v prospech SR.
V roku 2004-2005 následne sme vydržali aj to.,čo bolo predané už Raz SSC , lebo zákony o Líniových stavbách boli, že zmena vlastníka sa zapíše až potom, ak budú vykúpené všetky diely.Na parcelách mali byť plomby.
A aj boli. Lenže spochybil nový výkupca .
Ja osobne som bola prekvapená, že sme pozemky vydržali./ Urbárske./
Iné to bolo v prípade Lesnej spoločnosti, kde si naši predkovia kúpili horu od ministerstva Pôdohospodárstva v roku 1947.
Bolo ich 162 vlastníkov a tento majetok splácali v splátkach. V roku 1958, podˇˇla zákona č. 2/1958 boli lesné pozemky zabraté štátom, ale vlastnícke právo im zostalo zaručené.a aj podľa zákona z roku 1990.a j Ďalších, ktoré sa týkali reštitučných nárokov.
Aj tu bola istá výmera v roku 1994 predaná tých, ako som písala vyššie.
Aj túto sme vydržali s predanou z roku 1994:
Ale je tu oveľa väčší problém. 1/4 vlastníkov rozhodnutím výboru prišla o tieto podiely, získali ho iní, ktorí na ne nemali nárok.
Tí, ktorí sa podielali na obnovení PS,Zatajili zoznami. Tak skúsený Istý pán Inžinier, ktorý je všade podpísaný, navrhol OZastup., aby schválilo podiel na jeden obytný dom., lebo zoznamy sa stratili.
A čo archívy?
Tak sa vlastníkmi stali celého podielu i takmer 40 noví.,nebyť toho, že podiel je písaný na môjho manžela, ktorého jedna vetva rodiny pochádza od Bytče a druhá z Hontu, tak nezistím že išlo o podvod pri vydržaní.
Manžel ma upozornil na mnohé veci, / IČO,/, uznesenia, razítko s právnou subjektivitou,
Falošné podpisy , , vydržanie s predaným podielom, atď.
Posledne:.
Podozrenie zo subvenčného podvodu pri Tendri za nezákonnú skládku na parcele PS.
Je možné, aby si poslanci, ktorí sú zároveň vo výbore a DR PS sami schvaľovali nenávratné finančné pôžičky od obce?
Aby nezákonný výbor v roku 2013, dovolil výrub súkromnej firme na pozemkoch PS, v roku 2013 bez právnej subjektivity? Ale urobili jednu chybu. presvedčili vo výpovediach Políciu, že nepíli sa stromy na lesnom pozemku, ale vypilovala sa voľakedajšia št. cesta./ SR/
A do toho má čo povedať inšpekcia .
Možno moje príspevky sú tendenčné a zatrpklé , ale nemám rada, keď niekto robí so mňa hlupáka,
Odbočím/ 5 rokov som žiadala obec o odstránenie nezákonných skládok , alebo nájom za užívanie parcely.
V roku 2016 som zastavila spomínaný Tender,. Obec premiestnila z hornej strany pozemkov, na spodnú.
Tak som pred mesiacom poslala Inšpekciu odpadového hospodárstva. Pokuta podľa §13 a od 4000 eur vyššie.
Ale aj tak si vedenie obce neuvedomuje následky. Opäť urobilo iné skládky
v rozpore so zákonom, ale tam ja nemám pozemok.