Prihlásiť
Vitajte, Hosť
Užívateľské meno: Heslo: Pamätať si ma
Vitajte na novom fóre!
Máte skúsenosti z lesníctva, s ktorými sa chcete podeliť?
Zaujímajú Vás názory ostatných? Zapojte sa do Fóra o lese!
Všetkých tu vítame a tešíme sa na Vaše príspevky!
Nové príspevky môžu v tejto kategórii pridávať a komentovať iba registrovaní.
  • Strana:
  • 1
  • 2

TÉMA: Treba nám ešte lesné úrady ? Nie sú zbytočné ?

Treba nám ešte lesné úrady ? Nie sú zbytočné ? 23.03.2016 11:42 #1

V poslednej dobe sa na lesných úradoch hlavne na úplnom severe Slovenska rozmohla tendencia vlastniť patent na rozum . Nikto iný , len úradník , ktorý nikdy poriadne nevidel les si myslí , že má celú legislatívu v malíčku a je jediný kto ovláda zákon. taký maličký mafiánik , ktorý má predstavu o svojej neomylnosti . Preto sa na severe Slovenska stretnete s tým , že úradník porušuje zákon , nevie , alebo nechce počuť rozumné argumenty , udeľuje pokuty za nezmyselné a neoprávnené zistenia. Malý príklad. V našej dedine majú les drobní vlastníci . Uradníci ich nútia , aby sa združili do nejakého dielca , akejsi neznámej plošnej jednotky. Veď takú plošnú jednotku jakou je dielec nepozná ani kataster . Bol som sa tam na to spýtať. A jak si chcem ja zobrať svoje drevo z mojej parcely tak mi to úradník zakazuje , aj keď je drevo moje, parcela je moja . Vraj preto , že nie som združený v nejakom dielci . Ale ja nechcem sa združovať , ja chcem len svoje sucháre zo svoje parcely zobrať a zužitkovať. A nejaký úradník z lesného úradu mi vraví , že mám mať súhlas na ťažbu. Načo mi je suhlas , keď je drevo , parcela je moja tiež a úradník sa stará len o to , že mám mať nejakého OLH a ten mi má dať súhlas na ťažbu . Ale súhlas na ťažbu dostanem len vtedy , keď budem združený v nejakom dielci . Ale ja združený byť nechcem . Chcem hospodáriť len na svojom. A zatiaľ , čo mi úradník zabraňuje aby som si drevo zo svojej parcely zobral tak mi všetky ostatné stromy začínajú schnúť a znehodnocuje sa mi majetok . Ja si myslím , že úradník čaká dajaké všimné , aby mi dal pokoj. Ale ja nechcem nikomu dávať nič, tak mi stromy usychnú a úradník ma blokuje. Ja si myslím , že úradník je zodpovedný za to , že mi stromy schnú , lebo mi ich nechce dovoliť vyrúbať a vraj mi dá nútenú správu a dakto cudzí mi vyrúbe stromy a jak mu to nezaplatím tak na mna pošle exekútora. Už sa mi vyhrážal aj pokutou. Ja dám toho úradníka na súd a navrhnem aby zrušili lesné úrady. Veď nič nerobia , berú platy a buzerujú ľudí a spôsobujú škody.
Máte aj vy vo svojom okolí takých úradníkov ? Nie je načase zrušiť takéto úrady? Nič neprodukujú , len dávajú pokuty , chcú všimné , zastrašujú a znehodnocujú majetok . Preč s nimi.
  • Treba nám lesné úrady ?
  • Treba nám lesné úrady ?-ov Avatar
Príspevky môžu pridávať registrovaní a prihlásení návštevníci

Treba nám ešte lesné úrady ? Nie sú zbytočné ? 23.03.2016 12:55 #2

To je §36 zákona 326/2005 o lesoch a volá sa to odborné hospodárenie v lesoch,tzn. ,že každý vlastník lesa je povinný hospodáriť odborne, t.j. prostrdníctvom OLH. Jedine OLH môže povoliť ťažbu dreva z lesa. Ak ho vlastník nemá, lesný úrad môže uplatniť §49 - odbornú správu, t.j. odborné hospodárenie na náklady vlastníka až dovtedy,kým ten vlastník nezačne takto hospodáriť sám a kým neuhradí prípadné straty z odbornej správy. Tu môže nastúpiť aj exekútor. Zákon o lesoch zabraňuje ťažiť drevo práve takýmto občanom,ako vy, ktorí by chceli rúbať "svoje" drevo a o chvíľu by sme sa zobudili do Slovenska bez lesov. Asi toľko v skratke.
  • Stefan
  • Stefan-ov Avatar
Príspevky môžu pridávať registrovaní a prihlásení návštevníci

Treba nám ešte lesné úrady ? Nie sú zbytočné ? 02.04.2016 01:11 #9

Slovensko bez lesov ostane pri takých prisluhavačov SMER-u ako je pani Belabradová - vedúca Lesného a pozemkového úradu Považská bystrica a jej poskok Jozef Zatlukal........ .........prisluhovači predsedu LAPS Plevník-Drienové
  • plevničan
  • plevničan-ov Avatar
Príspevky môžu pridávať registrovaní a prihlásení návštevníci

Treba nám ešte lesné úrady ? Nie sú zbytočné ? 23.03.2016 14:30 #3

Ak je to tak tak dobre , nech to teda urobia. Oni o tom hovoria , nič nerobia a a mne schne les. tak prečo to neurobia keď o tom vedia ? Už s nimi bojujem rok a stale sa len vyhražajú pokutami . Su horší jako mor. Mne z piatich stromov , ktoré boli suché pred rokom , vyschlo už asi 150 stromov . jako ja k tomu pridem ? Vyrubať si to nemožem , oni mi v tom brania , a jak je nejaky paragraf na to aby to urobili tak prečo nekonajô ? Načo sú takýto úradníci ? Len aby dávali pokuty , vyhrážali sa exekútorom a brali všimné ?
  • aaa
  • aaa-ov Avatar
Príspevky môžu pridávať registrovaní a prihlásení návštevníci

Treba nám ešte lesné úrady ? Nie sú zbytočné ? 24.03.2016 14:17 #4

Aj u nás sa uradnici správajú ako keby im to všetko patrilo. Sa nechajú vydržiavť a kde by z takého platu aký majú našetrili na autá domy a dovolenky ? Sú to uradnícky mafiáni . preč s nimi
  • samo
  • samo-ov Avatar
Príspevky môžu pridávať registrovaní a prihlásení návštevníci

Treba nám ešte lesné úrady ? Nie sú zbytočné ? 29.03.2016 10:24 #5

Či by to už boli lesné úrady, alebo iné vždy boli a aj budú, lebo spoločnosť už od čias Márie Terézie si uvedomovala význam lesa. Inými slovami lesné úrady treba. Druhá vec už je, aké lesy a za akých podmienok by mali byť regulované. Nebolo to vždy tak, že by aj drobní vlastníci mali do činenia s lesnými úradmi. A ak sa nemýlim, tak úrad pridelil drobným vlastníkom lesného hospodára a sám ho aj platil.
Pokiaľ ide o zvyšok témy, mám taký dojem, že otázku položil niekto, komu ešte neboli vydané lesy do užívania.
A ak je to tak, tak to čo sa nepáči autorovi nie je ľubovôľa lesných úradov, ale postup podľa zákona.
Osobne mám výhrady proti štátnej politike vo vzťahu k drobným vlastníkom lesa.
Ale nejdem ich rozoberať. Tie som popisoval už dávnejšie, ale nejaká odozva na to nebola
  • Vlado46
  • Vlado46-ov Avatar
  • Odhlásený
  • Expert
  • Príspevkov: 124
  • Získaných poďakovaní 2
  • Karma: 0
Príspevky môžu pridávať registrovaní a prihlásení návštevníci

Treba nám ešte lesné úrady ? Nie sú zbytočné ? 01.04.2016 08:55 #6

Áno, lesné úrady treba, boli od čias Márie Terézie, všetko je pravda, ale ona ich neintegrovala do všeobecnej štátnej správy, nereorganizovala v rámci ESO. Vždy to stálo mnoho peňazí, došlo iba ku koncentrácii moci do jedných rúk - jednej politickej strany, došlo k dehonestácii práce lesníkov na postoch lesných úradoch, velil a velí im niekto, kto absolútne nepozná problémy lesného hospodárstva, lesa a jeho vývoja a existencie. Velitelia rozkazovali a dávali aj nezmyselné príkazy a ak si ich neplnil, aj prepúšťali z úradov. Výsledok, obsadzovanie miest nekvalitou, neodbornosťou, dokonca ľuďmi bez lesníckeho vzdelania a to už nehovorím o praxi a odbornosti a aj o zabratí majetku, kancelárskeho nábytku a aut nakúpených lesnými úradmi, a to sa dialo i za HZDS i terajšieho SMERU.
Prečo takáto charakteristika? Nuž áno, štátna správa v minulosti mala veľmi dôležité postavenie a rešpekt - myslím tým boli to tkz. okresní inšpektori, ktorí nemali nič spoločné so všeobecnou štátnou správou. Prečo? Jednoducho, títo inšpektori a aj dnešní zamestnanci štátnej správy majú hlavnú náplň práce - DOZOR. A to je takmer 95 % práca v teréne. Súčasní šéfovia, myslím hlavne vedúcich odborov integrovanej, alebo ak chcete reorganizovanej štátnej správy toto nikdy nepochopia, dostanú príkazy od politických nadriadených aj od prednostov úradov a je po schopnej štátnej správe. Ministerstvo ako vždy od toho ruky preč!!!
Čo sa politický nalinkuje to platí! Preto niet ani veľmi záujmu ani ochoty robiť poctivo v týchto úradoch. Vo všeobecnej štátnej správe koluje názor neodborníkov, že lesníci sú platení za turizmus v teréne!!!
Po revolúcii bola trochu snaha lesných úradov zarobiť na seba samy. Vtedajší minister uvoľnil trochu ruky štátnej správe a príjmy z pokút sa využívali pre činnosť a hospodárenie týchto úradov. Ukázalo sa že ak ľudia na úradoch žili z toho čo zarobili, dozor bol výkonnejší, odbornejší a padali aj dobré sankcie napr. u nás aj 165 000,- vtedajších korún za porušenie zákona. Táto cesta sa mala dodržať a zdokonaľovať, ale prišiel Mečiar a bolo po všetkom, potom prišiel Zsolt a vznikli znovu lesné úrady, ale ten ocenil prácu ľudí udelením rezortných vyznamenaní a vzápätí ich jednou vetou politický odvolal a dosadil neschopných, ale politický a rodinkársky správnych ľudí ( ani nevedel koho odvoláva, čo prišlo z dola ako na MP SR tomu hovorili, toto vykonali). Potom prišlo smerácke ESO a bolo znova po lesných úradoch.
Tak sa robiť nedá!!! Štátna správa na úseku lesného hospodárstva a poľovníctva musí byť dlhodobo stabilná, vytvorená z odborne zdatných ľudí s prehľadom získaným pri vonkajších pochôdzkach - dozoroch a predovšetkým politický nezávislých, musí fungovať ako napr. inšpektorát bezpečnosti práce, teda ako samostatný úrad, je jedno ako sa bude volať, historický je nám starším známy fakt, že bez okresného inšpektora, alebo ak chcete lesníka, sa nič nesmelo vyrúbať ani mimo lesa!!! To bola štátna správa, s rešpektom, prehľadom, odbornosťou, postavením v spoločnosti.
Je toho veľa, ale niet na to priestoru a času pre podrobné vysvetľovanie, verím, že zareagujú aj iní kolegovia,ktorí majú podobné poznatky z minulosti. Ak toto nebude, škoda debaty a postavení štátnej správy lesného hospodárstva a poľovníctva.
Napr. aj vydávanie poľovných lístkov - nezmysel bol zobrať štátnej správe a pritom doslova cigániť, že nedošlo k zásahu do štátneho rozpočtu, aj malé dieťa vie, že poplatky za vydanie poľovného lístka tvorili príjem štátneho rozpočtu a teraz sú príjmom komory, tak o čom je reč? Štátna správa lesov a poľovníctva stráca na moci, odborností a výkonnosti jej ochudobňovaním a okliešťovaním zákonom stanovených pôsobnosti. Potom máme dojem, že je nečinná, ale spoločnosť ju nečinnou robí, spoločnosť umlčuje jej zamestnancov, bráni im vo výkone štátnej moci a svojimi činmi vzbudzuje v nich neochotu a odpor k vlastnej úlohe.
  • lesanek
  • lesanek-ov Avatar
Príspevky môžu pridávať registrovaní a prihlásení návštevníci

Treba nám ešte lesné úrady ? Nie sú zbytočné ? 05.04.2016 14:48 #13

Škoda, že ste skrytý za heslo. Inak by som Vám poďakoval za tieto slová.
  • Juríček
  • Juríček-ov Avatar
  • Odhlásený
  • Začiatočník
  • Príspevkov: 30
  • Karma: 0
Príspevky môžu pridávať registrovaní a prihlásení návštevníci

Treba nám ešte lesné úrady ? Nie sú zbytočné ? 02.04.2016 00:23 #7

Plevničan ako pokračuje u Vás rekonštrukcia lesnej protipožiarnej cesty a výstavba protipožiarnej nádrže za 760.000 EUR?
29.1 2016 12:2????

Áno pokračuje laps-plevnik-drienove.webnode.sk/projekt-dolinky/


A lesné úrady u nás treba - parazitujú na nás a berú peniaze prostredníctvom OLH - vládne nariadenie je o sceľovaní pozemkov. dávajú pokuty maličkým vlastníkom, ktorí si zobrali kúsok lesa do vlastného obhospodarovania. Náš OLH okrem prevzatia peňazí a medu od poľovníka ani nevie kde sú lesy - na zhromaždenie vlastníkov dostane ťažkú chrípku!!!!!! - neviem aký kód má ťažká chrípka.
Lesné a pozemkové spoločenstvo Plevník-Drienové
  • plevničan
  • plevničan-ov Avatar
Príspevky môžu pridávať registrovaní a prihlásení návštevníci

Treba nám ešte lesné úrady ? Nie sú zbytočné ? 02.04.2016 00:34 #8

Cena s DPH je to nad 913 000 €
  • plevničan
  • plevničan-ov Avatar
Príspevky môžu pridávať registrovaní a prihlásení návštevníci

Treba nám ešte lesné úrady ? Nie sú zbytočné ? 04.04.2016 17:03 #10

Nerozumiem, prečo uvádzate cenu s DPH. Pozemkové spoločenstvo je zaregistrované ako platiteľ DPH, to znamená, že dodávateľ vystaví faktúru bez DPH.
  • J
  • J-ov Avatar
Príspevky môžu pridávať registrovaní a prihlásení návštevníci

Treba nám ešte lesné úrady ? Nie sú zbytočné ? 04.04.2016 22:46 #11

Zamiešam sa, ak sa nenahneváte. Ak nehovoríte o konkrétnom pozemkovom spoločenstve, tak nemusíte mať pravdu. To pozemkové spoločenstvo, ktoré nemá takú výšku obratu, aby sa muselo registrovať na platiteľa DPH nemusí byť registrované ako platiteľ DPH.
A keď je niekto registrovaný ako platiteľ DPH, tak vystavuje faktúru aj s DPH.
Faktúru bez DPH vystavuje len také PS, ktoré nie je platiteľom DPH.
  • Vlado46
  • Vlado46-ov Avatar
  • Odhlásený
  • Expert
  • Príspevkov: 124
  • Získaných poďakovaní 2
  • Karma: 0
Príspevky môžu pridávať registrovaní a prihlásení návštevníci

Treba nám ešte lesné úrady ? Nie sú zbytočné ? 05.04.2016 17:26 #14

Od roku 2016 je na Slovensku zavedený nový vnútrozemský prenos daňovej povinnosti pri stavebných prácach. Poskytovateľ stavebných prác, ktorý je platiteľom DPH, bude fakturovať svoje dodávky bez DPH (vo faktúre uvedie textovú informáciu prenesenie daňovej povinnosti) a príjemca, ktorý je platiteľ DPH, prizná DPH a súčasne si ju odpočíta, ak spĺňa podmienky na jej odpočítanie.

LPS je zaregistrované ako platiteľ DPH a ak „Rekonštrukcia lesnej protipožiarnej cesty...“ je určená pre jeho potreby (spĺňa podmienky pre odpočítanie DPH) , tak vo výkaze prizná DPH a súčasne si ju aj odpočíta.

Ak PS nie je zaregistrované ako platiteľ DPH, tak dodávateľ stavebných prác vystaví faktúru s DPH.
  • J
  • J-ov Avatar
Príspevky môžu pridávať registrovaní a prihlásení návštevníci

Treba nám ešte lesné úrady ? Nie sú zbytočné ? 06.04.2016 07:58 #16

Pekne vysvetlené.
  • Vlado46
  • Vlado46-ov Avatar
  • Odhlásený
  • Expert
  • Príspevkov: 124
  • Získaných poďakovaní 2
  • Karma: 0
Príspevky môžu pridávať registrovaní a prihlásení návštevníci

Treba nám ešte lesné úrady ? Nie sú zbytočné ? 07.04.2016 10:58 #17

OLH nie je zamestnancom lesného úradu. Lesný úrad ho len registruje, aby sa vedelo kto je napr. u Vás OLH - teda zodpovedný s Vami spoločne za plnenie predpisov PSOL ( LHP ak Chcete). OLH je buď Vaším zamestnancom, alebo robí to na dohodu s Vami, fakturuje Vám výkon funkcie. Vy nemáte v tom jasno. OLH sa tak isto ako Vy zodpovedá Lesnému úradu, resp. štátnej správe lesného hospodárstva. Ta mu dokonca môže odňať aj osvedčenie ak si neplní zákonom stanovené úlohy. Ale i Vy mate možnosť hlásiť štátnej správe, ak OLH nerobí podľa zákona. Sumu odmien za činnosť OLH nikdy nestanovuje štátna správa, je to medzi Vami a OLH, ako sa dohodnete. Čítajte zákon a potom konzultujte veci, lebo to inak vyznieva, že mate v tom hokej.
  • lesanek
  • lesanek-ov Avatar
Príspevky môžu pridávať registrovaní a prihlásení návštevníci

Treba nám ešte lesné úrady ? Nie sú zbytočné ? 05.04.2016 14:45 #12

Zatiaľ každá vládna garnitúra zasahovala do fungovania štátnej správy. Štátnu správu lesného hospodárstva a poľovníctva nevynímajúc. ESO je dôkaz. :(
  • Juríček
  • Juríček-ov Avatar
  • Odhlásený
  • Začiatočník
  • Príspevkov: 30
  • Karma: 0
Príspevky môžu pridávať registrovaní a prihlásení návštevníci

Treba nám ešte lesné úrady ? Nie sú zbytočné ? 07.04.2016 13:12 #18

Ešte je aj § 49 zákona č. 326/2005 Z.z.
  • LH
  • LH-ov Avatar
Príspevky môžu pridávať registrovaní a prihlásení návštevníci

Treba nám ešte lesné úrady ? Nie sú zbytočné ? 05.04.2016 18:22 #15

Ale tu nejde o vládu . Tu ide o tých úradníkov , ktorí si myslia , že nad nich niet. Vyfabrikujú množstvo pokút pre malých vlastníkov , na tých sa odbavia , ale tam kde by mali zásadne konať nerobia nič lebo sa boja . A ak by ste sa ich niečo opýtali tak odpovedia len vtedy , keď im ničo donesiete . Meso , fľašku peniaze. Nepohrdu ničím . U nás niektorí napríklad berú 5 až 10 % z ceny dreva za ktoré by mohli dať pokutu. Dohodnú sa a povedia , že takto a takto a nič iné Vám nezostáva len sa im podriadiť. A dať , lebo je to menej ako keby Vám dali pokutu. A pre niektorých na lesných úradoch nie je lykožrút kalamitný škodca. Im je jedno , že chcete svoj majetok ochraňovať. Ich to nezaujíma. Oni vidia len svoj prospech a biznis. A rodinné prepojenia na odberateľov dreva , to je osobitná kapitola. Tam sa tiež poriadne nabaľujú . Lebo najvačšími škodcamiv lese sú oni , týío lesný úradníci. Neodborníci na teplých miestečkách , ktorí si myslia , že môžu všetko. Ale aj na takýchto odborníkov raz príde.
  • aaa
  • aaa-ov Avatar
Príspevky môžu pridávať registrovaní a prihlásení návštevníci

Treba nám ešte lesné úrady ? Nie sú zbytočné ? 07.04.2016 20:41 #19

či chceme, alebo nie, musí biť pri moci Kotleba, nikto iný s týchto skorumpovaných, arogantných politikov, čo nás tu 26 rokov ožobračujú, zavádzajú a zo všetkého, a to doslova s každej maličkosti si robia vlastný biznis, to riešiť nebudú, republika potrebuje dokonalú očistu, revolúciu, občiansku vojnu a týchto skorumpovaných, nenapraviteľných kleptomaniackych hajzľov všetkých do jedného popraviť, inak tu zbytočne vypisujeme, a pár jedincov s obrovskou kancelárskou mašinériou, prevažne smeráckou nepohne, na to treba jednota= sila!!! Je to nepochopiteľné, že do akých rozmerov sa im to podarilo dotiahnuť, a tu je už slušné vyjednávanie absolutne zbytočné, tu už diplomacia končí, ľud musí zobrať spravodlivosť do vlastných rúk, iná možnosť už ni je.
  • xxx
  • xxx-ov Avatar
Príspevky môžu pridávať registrovaní a prihlásení návštevníci

Treba nám ešte lesné úrady ? Nie sú zbytočné ? 08.04.2016 09:17 #20

Podľa toho, že Priama demokracia nezískala ani jedno percento, to nevyzerá, že by ľud chcel zobrať spravodlivosť do vlastných rúk.
Myslieť si, že stúpenci fašizmu sú tým pravým,
to je to isté ako ísť niečo čistiť technickým benzínom s horiacou cigaretou.
  • Vlado46
  • Vlado46-ov Avatar
  • Odhlásený
  • Expert
  • Príspevkov: 124
  • Získaných poďakovaní 2
  • Karma: 0
Príspevky môžu pridávať registrovaní a prihlásení návštevníci

Treba nám ešte lesné úrady ? Nie sú zbytočné ? 08.04.2016 10:02 #21

To sú všetko len sprosté keci, Kotlebu označujú fašistom len preto, lebo sú z neho posratý všetci skorumpovaný politici, boja sa odmeny za svoju doterajšiu prácu, tak ho ozačujú za nepriateľa tejto drbnutej spoločnosti, obyčajný človek ho nemá dôvod urážať, títo politici, čo sú tu do dnešného dňa, sú fašisti, to isté robili s Dupčekom, keď chcel pre národ dobre, tak sa preber zo sna penzista, lebo onedlho budeš bez penzie pri tomto nezmyselnom podvodníckom zlepenci.
  • xxx
  • xxx-ov Avatar
Príspevky môžu pridávať registrovaní a prihlásení návštevníci

Treba nám ešte lesné úrady ? Nie sú zbytočné ? 09.04.2016 08:40 #22

V jednom sa asi zhodneme. Tiež som považoval niektoré praktiky pred rokom 1989 za fašistické.
Ale už v podceňovaní fašistických prejavov (rasová nenávisť, vytváranie niečoho, čo pripomína HG) to sa ako vidím nezhodneme.
  • Vlado46
  • Vlado46-ov Avatar
  • Odhlásený
  • Expert
  • Príspevkov: 124
  • Získaných poďakovaní 2
  • Karma: 0
Príspevky môžu pridávať registrovaní a prihlásení návštevníci

Treba nám ešte lesné úrady ? Nie sú zbytočné ? 12.04.2016 07:36 #24

Páni, toto je lesnícke fórum, na lesnícke problémy. Prečo tu spomínate fašizmus a Kotlebu? Toľko reklamy si nezaslúži.
  • Juríček
  • Juríček-ov Avatar
  • Odhlásený
  • Začiatočník
  • Príspevkov: 30
  • Karma: 0
Príspevky môžu pridávať registrovaní a prihlásení návštevníci

Treba nám ešte lesné úrady ? Nie sú zbytočné ? 11.04.2016 21:32 #23

neviem prečo im dávate peniaze, žalujte ich, veď to sú politickí nominanti, čo o štátnej správe nevedia nič, iba si myslia, že v minulosti to tak fungovalo, že si sedel na ONV a všetko ti nosili subjekty, ale ak by si vtedy skusil zobrať niečo, už by si letel zo zamestnania. Všade v lese ťa museli vidieť, nevedel si ktorý lesník ťa pichne. Nikdy to tak nefungovalo ako teraz, bojite sa ich, vyhovuje to aj Vám, tak len kecáte a nič neriešite!!! Kto dáva je rovnako vinný a ešte aj hlúpi!!!
  • xxx
  • xxx-ov Avatar
Príspevky môžu pridávať registrovaní a prihlásení návštevníci

Treba nám ešte lesné úrady ? Nie sú zbytočné ? 12.04.2016 07:41 #25

Táto debata sa pobodá nám lesníkom. Sami sa "osierame" na diskusných fórach. Myslím si, že práve preto je lesníctvo piate koleso u voza. Bohužiaľ aj našimi postojmi a správaním. A viete komu tým nahrávame?
  • Juríček
  • Juríček-ov Avatar
  • Odhlásený
  • Začiatočník
  • Príspevkov: 30
  • Karma: 0
Príspevky môžu pridávať registrovaní a prihlásení návštevníci
  • Strana:
  • 1
  • 2
Moderátori: ekart

Naši partneri

Silvarium.cz DYAS.EU PEFC Slovakia Drevo burza

Fytofarm Merimex Pro Populo Poprad Slovenská lesnícka komora