Prajem príjemný novembrový večer.
Mnohokrát som tu, na tejto stránke našla pomoc .
Aj teraz sa pokúšam, či mi niekto z Vás, nebude vedieť poradiť.
Jedná sa o vyvlastnenie časti pozemku/lesného/ nezistenému vlastníkovi v roku 2013.
P.notár povedal, že nemôže zahrnúť do dedičstva majetok, ktorý bol v minulosti vyvlastnený.
Máme si najať advokáta a podať podnet-trestné oznámenie na GP SR z dôvodu pre podozrenie podvodu.
Pozemkový úrad vyvlastnil časť z pozemku.
Teraz po dedičskom konaní, už z LV tento zápis vypadol celkom a osoba, ktorej sa vyvlastnenie týkalo a po ktorej sme dedili, už nevlastní žiaden LV.
Na predmetnej zmluve, je mnoho nezistených vlastníkov, ktorých dedičia po dedičskom konaní mnohí majetok predali do JRD.
A nie je šanca sa dozvedieť, že im v depozite SPF ležia niekoľko tisícové pohľadávky.
Nebyť PKV, podľa ktorej som kontrolovala LV, tak aj v našom prípade je to to isté.
Nemáte niekto podobné skúsenosti?
Ide ešte o jednu zásadnú vec. Dedičstvo bolo z roku 1970
Ak by sa dedil majetok nevyvlastnený, tak by notárske poplatky boli navýšené o 10 Eur./ Ak by sa bola dedila aj suma v depozite SPF, ako to prezentuje Stavebný úrad, tak by tieto boli cca 300 Eur, ak nie viac./
Ak by následne bola vystavená zmluva na nových vlastníkov, tak by daň z príjmov bola nulová.
Anna