Dobrý deň prajem,
Nie som vymyslená postava. Od roku 2013. alebo 2014, som pravidelne navštevovala túto stránku.
Zaujímalo ma všetko o Pozemkových spoločenstvách Bola to pre mňa dovtedy veľká neznáma, pretože zákony hovorili jedno a ich aplikovanie do praxe druhé . A u nás je to tak doteraz. .Dostala som tu mnoho dobrých rád , čomu som bola veľmi povďačná.
Nemám už takú silu, aby som išla hlavou proti múru.A vlaňajšia situácia , to bola totálna anarchia.
Náš výbor požiadal bez vedomia a súhlasu vlastníkov /VZ nebolo/ o dotáciu. Všetky peniaze, ktoré sme mali na účtoch použili na dofinancovanie a ešte zaťažili celé Poz. spoločenstvo úverom, ktorý sa bude dlhodobo splácať.Keby neboli naše dve Spoločné nehnuteľnosti v
tesnej blízkosti líniovej stavby, tak ich predám, . Bolo nám zabraté cca 13 ha lesa a ktovie, čo prinesie budúcnosť..
.
Prestala som sa zaujímať o celé dianie v našom PS.
K tým vinicimam.TTP Ornej pody a ostatnej plochy.
Sú to pozemky, ktoré sú vedené na LV ako nelesné pozemky.,. mimo evidovaných lesných pozemkov. To znamená, že ide o biele plochy.
Pozemky mám v nájme PD a to mi vypláca nájom za celú vnesenú
výmeru., hoci zrejme na toto zalesnenie priame platby nedostávajú.
Viete v čom je problém? Kto z nich urobil lesné pozemky KNC, bez založeného listu vlastníctva. Pre právne účely je platný KNC a nie knE
To znamená, že štátne lesy možu beztrestne píliť stromy na týchto bielych plochách?.
Dlho sa píše, že tieto biele plochy by sa mali uviesť do stavu, v súlade s katastrom.
Čo sa týka mojho komentára k tomu zdedenému pozemku ako TTP a ktoré majú v obhospodarovaní Štátne lesy.
Na Lv nie je zápis, že sú v správe Št. lesov a ani SPF.
Keďže ich PD nemá na LPIS, tak som zisťovala obhospodarovateľa.
A viete akú odpoveď som dostala od pracovníka zo štátnych lesov?
To nie je také jednoduché, aby nám pozemok vydali do vlastníctva.
Nájom, ten nám dajú iba vtedy, ak im pozemky ponecháme.V opačnom prípade na nájom podľa zákona nárok nemáme.
Čo sa týka toho , či lesný pozemok, alebo TTP.
Ak zostane lesný pozemok, tak potrebujeme lesného hospodára.
Ak nie, tak by sme si mohli stromy vyrúbať / po geometrickom zameraní pozemku., to myslím je potrebné v obidvoch prípadoch.
/Trvalé odlesnenie, prirodzeného zalesnenia nie našou vinou./
Manžel sa už rozhodol.Ak sa nám podarí. predáme ich, alebo zameníme.. Toto dedičstvo sa nachádza od nás asi 40 km. . Ak predáme, kúpime si pozemky v našom , alebo susednom katastrálnom území.
Aj meno Anna pán Vlado je moje skutočné a nie vymyslené.Moji predkovia tu, kde žijem ja, žili pred 300 rokmi/ 1715 -1869 Bars/, Manžel má korene z Trenčianskej župy., ale aj z Hontu.
.Ďakujem pekne za odpoveď., Anna, ..
.
.