Logo
Vytlačiť túto stránku

Minister Tomáš Taraba: Na mieste nálezu tela mŕtvej Bielorusky v Nízkych Tatrách bol 200-kilogramový medveď s krvavou papuľou

Na mieste nálezu tela mŕtvej 31-ročnej Bielorusky v Nízkych Tatrách bol 200-kilogramový medveď s krvavou papuľou. Informáciu v sobotu vo videu na sociálnej sieti zverejnil minister životného prostredia Tomáš Taraba. Dodal, že aktuálne preverujú, či nejde o jedinca, ktorý pred časom obťažoval ľudí na Táloch. Predchádzajúce vedenie rezortu ho podľa Tomáša Tarabu dalo premiestniť do hlbšej prírody, aby ho zachránilo. Informáciu uverejnila agentúra TASR na portáli Teraz.sk.

Doporučený Ilustračné foto: Ing. Pavol Lenko Ilustračné foto: Ing. Pavol Lenko

Udalosť, ktorá sa stala v piatok 15. marca, označil minister za zbytočnú tragédiu. Uviedol, že slovenské ministerstvo životného prostredia spoločne s Rumunskom predloží na marcové rokovanie Rady ministrov životného prostredia Európskej únie návrh na preklasifikovanie medveďa do nižšej kategórie. To by umožnilo efektívny a aktívny zásah do populácie medveďa.

„V prípade, ak politici v Bruseli odkážu Slovákom, že životy našich ľudí ich nezaujímajú, na aprílovú schôdzu prídeme s ústavným návrhom zákona, ktorý jasne stanoví odstrely v extravilánoch. Napríklad v oblasti širších lokalít pri turistických centrách, chodníkoch a v extravilánoch pri mestách a obciach," vysvetlil na portáli Teraz.sk minister Tomáš Taraba.

Link na celý článok: Taraba: Na mieste nálezu tela Bielorusky bol 200-kilový medveď (teraz.sk)

Prečítané: 550
(4 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.