Logo
Vytlačiť túto stránku

Postreh: Mestskí lesníci z Revúcej umiestnili do porastov 173 vtáčích búdok, ich obsadenosť je až 80-percentná

Spoločnosť Mestské lesy Revúca hospodári na výmere 1 363 hektárov lesnej pôdy v porastoch Slovenského rudohoria s dominantným, 69-percentným zastúpením buka. Tamojší lesníci sa starajú o lesy, aj o ich obyvateľov. Pre tých operených umiestnili do obhospodarovaných lesných porastov v priebehu troch rokov celkovo 173 vtáčích búdok. Počas prvého roka, kedy začali s touto aktivitou, to bolo takmer 130 drevených príbytkov pre malé i väčšie vtáky.

Doporučený Vtáčia búdka nad priepustom pre trasochvosta horského Foto Jozef Marko Vtáčia búdka nad priepustom pre trasochvosta horského

V piatok mi konateľ spoločnosti Mestské lesy Revúca Ing. Ladislav Szabó povedal, že dosiahli vysokú obsadenosť vtáčích búdok – až 80 percent. Keď som sa opýtal, ako sa im to podarilo, skúsený lesnícky odborník mi odpovedal, že zrejme je to tým, že dokážu umiestniť vtáčie búdky na dobré miesta. „Dávame ich tam, kde chýbajú dutiny a myslíme pritom na spevavce, ďatle aj sovy, aby mali možnosť zahniezdiť. Som rád, že sa nám to darí,“ dodal L. Szabó.

Jozef Marko

Prečítané: 1689
(2 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.