Logo
Vytlačiť túto stránku

Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka má 12-členný odborný tím poradcov: Je v ňom aj lesník Ing. Peter Liška

V priestoroch Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR sa v piatok 1. marca konal slávnostný akt vymenovania poradcov ministra Richarda Takáča. Dvanásťčlenný zbor sa bude stretávať pravidelne na pracovných stretnutiach a svoje funkcie budú vykonávať bezodplatne. Agrorezort o tom informuje na svojom webe.

Doporučený Odborný tím poradcov ministra Richarda Takáča Zdroj: Internetová stránka MPaRV SR Odborný tím poradcov ministra Richarda Takáča

Všetkých 12 členov Skupiny poradcov prijalo pozvanie ministra, aby sa stali súčasťou poradného orgánu agrorezortu. Na slávnostnom uvedení do funkcie si z rúk ministra Richarda Takáča a za účasti vedenia ministerstva prevzali menovacie dekréty. Členom Skupiny poradcov je za lesníkov Ing. Peter Liška. 

„Som rád, že sa nám podarilo vyskladať kvalitný odborný tím poradcov. Teší ma, že nikto z nich nepožadoval mzdu, ani si nerobil nárok na honorár. Všetkým nám záleží na tom, aby sa slovenské poľnohospodárstvo a potravinárstvo posúvalo dopredu, aby sme rozvíjali náš vidiek a som presvedčený, že spoločnými silami to zvládneme. Dvanásť členov som vymenoval na úvod, to sa však môže meniť a nevylučujem, že sa ich počet časom aj zvýši,“ povedal po slávnostnom akte minister Richard Takáč.

Snažili sme sa osloviť ľudí z rôznych oblastí – zástupcov poľnohospodárskych a potravinárskych organizácií, akademickej obce, lesníctva, či predstaviteľov samospráv. Uvedomujeme si, že každý môže mať iný názor, ale mojim cieľom je spájať ľudí, ktorí sú ochotní pomôcť. Budeme hľadať konsenzus v rôznych témach a navrhovať riešenia na zlepšenie situácie v pôdohospodárstve. O výsledkoch práce Skupiny poradcov budeme pravidelne informovať,“ doplnil minister Richard Takáč.

Zdroj: Tlačové správy - Minister Richard Takáč vymenoval 12-člennú Skupinu poradcov - Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (mpsr.sk)

Naposledy zmenené: nedeľa, 03 marec 2024 06:04
Prečítané: 1014
(3 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.