Logo
Vytlačiť túto stránku

Vlastníci lesov citlivo vnímajú protesty farmárov: Aj ich sa týka záťaž bez primeranej kompenzácie s minimálnou motiváciou

Únia regionálnych združení vlastníkov neštátnych lesov Slovenska na sociálnej sieti informuje, že európska rodina súkromných vlastníkov lesov si vymieňa národné skúsenosti a formuluje spoločné pozície k návrhom európskych inštitúcii. Dialóg v rámci Konfederácie európskych vlastníkov lesov - Confederation of European Forest Owners (CEPF) teda pokračuje.

Doporučený Momentka z výjazdového zasadnutia Predsedníctva Únie na Liptove pred rokom Foto Jozef Marko Momentka z výjazdového zasadnutia Predsedníctva Únie na Liptove pred rokom

„Lesofarmári jednotlivých členských štátov citlivo vnímajú vývoj v Spoločnej poľnohospodárskej politike Európskej únie a obrovskú nespokojnosť farmárov, prejavovanú protestami pre jej ozelenanie na úkor farmárov. Zvlášť, ak sú mnohí vlastníci lesov aj aktívnymi farmármi. A ozelenanie Spoločnej poľnohospodárskej politiky Európskej únie finančne zaťažuje aj súkromných vlastníkov lesov. Bez primeranej kompenzácie s minimálnou motiváciou.

V najbližšom mesiaci sa má uskutočniť stretnutie s komisárom Marošom Šefčovičom v rámci Dialógu EÚ na vysokej úrovni o lesoch. CEPF bude na stretnutí prezentovať svoj manifest: European Forest Owners’ Manifesto: Caring for European Forests,“ uvádza Únia regionálnych združení vlastníkov neštátnych lesov Slovenska v aktuálnom statuse.

Na stránke CEPF European Forest Owners’ Manifesto: Caring for European Forests! | CEPF (cepf-eu.org) je o Manifeste európskych vlastníkov lesov napísané, že zahŕňa úspechy, víziu a záväzky vlastníkov lesov a zároveň predkladá kľúčové požiadavky v mene 15 miliónov vlastníkov lesov, ktorých CEPF reprezentuje.

 

 

Prečítané: 1270
(1 Hlasovať)
Lesmedium. All Rights Reserved.