Logo
Vytlačiť túto stránku

Agrorezort upozorňuje na oznam pre obchodníkov s drevom na trhu Európskej únie a vývozcov z Európskej únie: Nová Platforma pre odlesňovanie a degradáciu lesa

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR informuje o ozname pre hospodárske subjekty a obchodníkov, ktorí umiestňujú na trhu Európskej únie komodity hovädzí dobytok, kakao, kávu, palmu olejnú, kaučuk, sóju a drevo a výrobky z nich, uvedené v prílohe NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2023/1115 z 31. mája 2023 o sprístupnení určitých komodít a výrobkov spojených s odlesňovaním a degradáciou lesov na trhu Únie a o ich vývoze z Únie, ktorým sa ruší nariadenie EÚ č. 995/2010.  

Doporučený Ilustračné foto: Jozef Marko Ilustračné foto: Jozef Marko

„Európska komisia vytvorila novú Platformu pre odlesňovanie a degradáciu lesa otvorenú pre verejnosť, ktorá sa venuje problematike NARIADENIA (EÚ) 2023/1115. Pre členstvo v platforme je potrebné vytvorenie účtu EU Login. Účet EU Login je možné vytvoriť  na adrese  Deforestation and Forest Degradation Platform group on Capacity4Dev. Po zrolovaní dolu na koniec v pravej dolnej časti  s názvom “Informácie o aplikácii Capacity 4dev“ treba označiť pokyn “Pripojiť“, kde je formulár na vytvorenie účtu EU Login,“ vysvetľuje slovenský agrorezort.

Zdroj: Aktuality - Oznam pre hospodárske subjekty a obchodníkov, ktorí umiestňujú na trhu Európskej únie komodity hovädzí dobytok, kakao, kávu, palmu olejnú, kaučuk, sóju a drevo a výrobky z nich - Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (mpsr.sk)

 

 

Naposledy zmenené: nedeľa, 21 január 2024 18:47
Prečítané: 3681
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.