Logo
Vytlačiť túto stránku

Výberové konanie na riaditeľa Správy Národného parku Veľká Fatra: Šancu majú aj lesníci s minimálne štvorročnou odbornou praxou

Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR vyhlásilo výberové konanie na riaditeľa Správy Národného parku Veľká Fatra. Informáciu uverejnila agentúra TASR na portáli Teraz.sk.

Doporučený Ilustračné foto: Jozef Marko Ilustračné foto: Jozef Marko

Záujemca o post šéfa by mal mať odbornú prax aspoň štyri roky v oblasti ochrany prírody alebo lesníctva, alebo riadiacu prax. Mal by tiež mať znalosti o postavení, činnosti a úlohách národného parku. Náplňou jeho práce bude podľa rezortu napríklad tvorba stratégií, prognóz a koncepcií v oblasti ochrany prírody a krajiny s celoštátnym a medzinárodným dosahom.

"Žiadosť o zaradenie do výberového konania spolu s požadovanými dokladmi môžu uchádzači podať do 4. decembra 2023," uviedlo MŽP. Výberové konanie by sa podľa neho mohlo uskutočniť v decembri.

TASR dodala, že vedením Správy Národného parku Veľká Fatra dočasne poverili Romana Fajtha. Túto pozíciu bude zastávať až do riadneho výberového konania. Roman Fajth vystriedal na poste Eduarda Apfela, ktorý bol v tejto funkcii od októbra 2022.

Prečítané: 2637
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.