Logo
Vytlačiť túto stránku

Žilinský samosprávny kraj, LESY SR a Kvapka v Rajeckej doline o vodozádržných opatreniach v lesoch: Podporenie dialógu na lokálnej a regionálnej úrovni

O aktuálnych problémoch, potrebách a riešeniach v súvislosti s vodou hovoria v týchto dňoch na odbornej konferencii Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK). Podujatie sa koná v Slovenskom múzeu ochrany prírody a jaskyniarstva v Liptovskom Mikuláši. TASR o tom informovala hovorkyňa ŽSK Eva Lacová.

Doporučený Ilustračné foto: Jozef Marko Ilustračné foto: Jozef Marko

„Cieľom konferencie je predovšetkým podporiť dialóg o vodozádržných opatreniach na lokálnej aj regionálnej úrovni, a to so zapojením miestnych aktérov a návrhom konkrétnych opatrení," na portáli Teraz.sk povedala Eva Lacová. Program je zostavený z bloku odborných prezentácií a príkladov dobrej praxe. Súčasťou konferencie je napríklad verejná diskusia Na vode (nám) záleží.

25. októbra a 26. októbra sa uskutočňujú nadväzujúce ukážkové realizácie vodozádržných opatrení v Rajeckej doline, ktoré organizuje nezisková organizácia Kvapka Rajeckej doliny v spolupráci so štátnym podnikom LESY SR. Na workshopoch predstavia vodozádržné opatrenia v lesoch, mokradiach a intraviláne obce Fačkov. Uskutoční sa aj ukážka mapovania defektov v krajine.

Zdroj: Problematiku vodozádržných opatrení otvoria na schôdzi v L. Mikuláši (teraz.sk)

 

Prečítané: 1184
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.