Logo
Vytlačiť túto stránku

Reportáž Pravdy z Očovej: Zbytočný cirkus, nafúknutá bublina a rovný človek

Denník Pravda v úvode dnešnej reportáže píše, že meno Rudolf Huliak je v týchto dňoch asi najskloňovanejším na našej politickej scéne. Je „horúcim“ kandidátom na ministra životného prostredia, čo vyvolalo veľké emócie. Prezidentka sa už nechala počuť, že do tejto funkcie ho nevymenuje. „Keďže je aj starostom Očovej, išli sme sa tam pozrieť a zistiť nálady tamojšieho obyvateľstva. Samozrejme, nevynechali sme ani richtára,“ napísala autorka článku Eva Štenclová. Na portáli Lesmedium.sk publikujeme časti článku a link na celý text.

Doporučený Zdroj: Internetová stránka obce Očová Zdroj: Internetová stránka obce Očová

Najväčšiu frekvenciu ľudí sme si všimli v centre obce. Niet divu – okrem obecného úradu sa tam nachádzajú potraviny, v blízkosti ktorých je stále „živo“. Oslovili sme tam dve mladé ženy, no každú zvlášť, pričom obidve pri zmienke, že sme novinári, zostali zaskočené. O ich starostovi sa veľmi rozprávať nechceli. Zhodli sa, že ho osobne nepoznajú, preto im to neprináleží. Jedna z nich nakoniec predsa len prehovorila.

„Myslím si, že to, čo sa okolo neho deje, je prehnané. Na rôznych rezortoch v minulej vláde boli úplne neschopní ľudia, ale takýto cirkus sa nerobil. Veď sme tam mali kaderníka a obranu mal pod palcom človek, ktorý Slovákom nadával do opíc, dezolátov, luzy. To kde sme? S tým hlava štátu problém nemala?“ pýta sa. „Nášmu starostovi nesiahajú ani po členky,“ dodala rozhorčene.

Neďaleko obecného úradu sme sa dali do reči s mužom v stredných rokoch. O „patáliách“ v súvislosti s Huliakom si tiež myslí svoje. Pozná ho vraj osobne a „je to rovný človek“. Najviac nechápe, že mu vyčítajú neodbornosť. „Je to totálne nafúknuté, bublina,“ mieni. „Ako minister by bol dobrý. Vyzná sa, je v lesníckej komore a čo sa týka životného prostredia, to je u neho na prvom mieste,“ povedal.

Link na celý článok: Huliak je v Očovej mimoriadne obľúbený. Miestni nechápu, prečo s ním má prezidentka problém - Regióny - Správy - Pravda

 

Prečítané: 14554
(45 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.