Logo
Vytlačiť túto stránku

Jeseň plná farieb v Arboréte Borová hora vo Zvolene: Rozmanitá farebnosť listov drevín a rôznorodosť ich plodov

Technická univerzita vo Zvolene organizuje podujatie nazvané Jeseň plná farieb v Arboréte Borová hora. Uvádza, že na Slovensku máme viaceré botanické záhrady či arboréta, ktoré sú obzvlášť zaujímavé a krásne práve v jesennom období, keď listy drevín žiaria mnohými farbami a navyše na nich dozrievajú zaujímavé plody.

 

Doporučený Ilustračné foto: Jozef Marko Ilustračné foto: Jozef Marko

Jedným z takých miest je aj Arborétum Borová hora Technickej univerzity vo Zvolene. To otvorí svoje brány pre širokú verejnosť, ktorá tak bude mať možnosť nielen zažiť jesenné potulky v nádhernom prírodnom prostredí s malebnými scenériami, ale zároveň sa nabiť pozitívnou energiou ešte v závere vegetačného obdobia.

„Pozývame všetkých na návštevu Arboréta Borová hora v sobotu 14. októbra od 9. do 17. hodiny. Pripravené budú ukážky jesenných aranžmánov, odborné poradenstvo i predaj okrasných drevín. O 13. hodine pripravia pracovníci arboréta vstup aj s odborným výkladom.

Príďte a spoznajte jesennú krásu drevín – rozmanitú farebnosť ich listov, rôznorodosť tvarov a farieb plodov. Príroda sa v tomto čase pripravuje na zimný oddych, no vy môžete využiť slnečné dni babieho leta s neopakovateľnou atmosférou farebnej jesene,“ informuje Technická univerzita vo Zvolene.

 

Naposledy zmenené: streda, 11 október 2023 06:17
Prečítané: 662
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.