Logo
Vytlačiť túto stránku

Platforma lesníckych komôr v regióne Karpatského oblúka: Aby lesníci neostali prekvapení, čo všetko sú poslanci Európskeho parlamentu schopní prijať proti lesníctvu

Slovenská lesnícka komora na svojej internetovej stránke aktuálne informuje o včerajšom stretnutí svojich zástupcov – predsedu Igora Viszlaia, člena predstavenstva komory Miroslava Ďuroviča a člena komory Štefana Petrikoviča, ktorý plnil aj úlohu trubača so slávnostnými lesníckymi signálmi, so šéfom medzinárodných vzťahov združenia Polskie towarzystwo leśne (PTL), teda poľskej alternatívy našej komory Stanislawom Malekom a Jerzym Modrzynskim, takisto zodpovedným v združení za medzinárodné vzťahy. Stretnutie sa uskutočnilo v Lesníckom skanzene vo Vydrovskej doline.

Doporučený Stretnutie slovenských a poľských lesníkov v Lesníckom skanzene Zdroj: Internetová stránka SLsK Stretnutie slovenských a poľských lesníkov v Lesníckom skanzene

Podstatná časť diskusie bola venovaná vytvoreniu platformy lesníckych komôr v regióne Karpatského oblúka, ktoré by spoločne boli schopné presadzovať lesnícke záujmy a potreby lesného hospodárstva voči Európskej únii.

Príkladom sú rôzne iné regionálne zoskupenia, ktoré majú väčšiu šancu uspieť, ako keď sa o lobing snažia jednotlivé organizácie. PTL ako iniciátor procesu osloví ďalšie komory v krajinách, ktorými sa Karpatský oblúk tiahne a spoločné stretnutie, na ktorom budú rozpracované konkrétne postupy a termíny ich realizácie, by sa malo uskutočniť v marci budúceho roku v okolí Krakova.

O ponuke PTL bude predseda komory informovať na najbližšom zasadnutí Predstavenstva Slovenskej lesníckej komory s presvedčením, že „iniciatívu je potrebné vnímať ako príležitosť etablovať lesnícke názory aj na úrovni EÚ. Pokiaľ totiž nebudú lesnícke inštitúcie aktívne, môže sa stať, že ostaneme prekvapení, čo všetko protilesnícke sú politici v Európskom parlamente schopní prijať,“ povedal Igor Viszlai.

Link na celý článok: Začala diskusia o vytvorení platformy lesníckych komôr v regióne Karpatského oblúka - Slovenská lesnícka komora (slsk.sk)

Prečítané: 2392
(5 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.