Logo
Vytlačiť túto stránku

Podpredseda Banskobystrického samosprávneho kraja: Mimoriadne vážna situácia, okrem medveďov sa približujú k ľudským obydliam aj vlky

Na Horehroní útočili vlci. Jelenicu roztrhali priamo pred nemocnicou. Podpredseda Banskobystrického samosprávneho kraja Roman Malatinec hovorí o mimoriadne vážnej situácii v Banskobystrickom kraji. Napísal o tom portál Mynovohrad.sme.sk.

 

Doporučený Foto: FB profil Romana Malatinca Foto: FB profil Romana Malatinca

Na Horehroní, v Podpoľaní aj Novohrade pribúda čoraz viac stretov ľudí s predátormi z našich hôr. Okrem medveďov sa k obydliam nebezpečne približujú aj vlky. V stredu 3. mája ráno roztrhali jelenicu priamo pred nemocnicou v Brezne. Udalosť pre MY Novohrad potvrdil Roman Malatinec, podpredseda Banskobystrického samosprávneho kraja.

„Volal mi tamojší poľovný hospodár. Udalosť ráno o 6.30 hod. nahlásili aj policajtom, ktorí na miesto prišli a všetko zdokumentovali. Samozrejme, uhynuté zviera museli čím skôr odpratať, pretože ľudia začali panikáriť," uviedol pre MY Novohrad Roman Malatinec. Dodal, že aktuálne má informáciu aj z obce Poniky, kde tamojší hospodár nemôže pásť ovce. „Akonáhle ich vyženie na pašu, hneď začnú útočiť vlci," dodal podpredseda banskobystrickej župy. Roman Malatinec zároveň avizuje tlačovú konferenciu, ktorá sa bude na budúci týždeň konať na pôde BBSK.

Vzhľadom k pribúdajúcim stretom človeka s medveďom v našom kraji, najmä Podpoľaní, plánujeme vyhodnotiť zasadnutie parlamentného výboru, pretože čo šéf rezortu životného prostredia Ján Budaj uložil, parlamentný výbor ani v jednom bode nesplnil. Ide už o vážne ohrozenie ľudí v regióne a mimoriadny stav," povedal Roman Malatinec.

Link na celý článok: https://mynovohrad.sme.sk/c/23164526/na-horehroni-utocili-vlci-jelenicu-roztrhali-priamo-pred-nemocnicou.html

 

Naposledy zmenené: streda, 03 máj 2023 18:47
Prečítané: 2880
(3 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.