Logo
Vytlačiť túto stránku

Slovenská poľovnícka komora: Agrorezort pripravil nový zákon o poľovníctve bez poľovníkov, ktorých nebude mať kto a hlavne za čo zastupovať

Informačný leták, ktorý upozorňuje na to, že ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka pripravilo nový zákon o poľovníctve bez poľovníkov, zverejnila Slovenská poľovnícka komora. Chce ním informovať o aktuálnej zlej predzvesti toho, čo sa s poľovníctvom a poľovníkmi podľa nej stane po prijatí takéhoto zákona. Slovenská poľovnícka komora vysvetľuje, že organizované poľovníctvo ako také zanikne, kompletne rozbije jeho aktuálnu štruktúru, oslabí nielen jednotlivcov, ale najmä celú komunitu, ktorá vďaka samofinancovaniu zastupuje poľovníctvo pred médiami a občanmi predovšetkým šírením jeho dobrého mena.

Doporučený Ilustračné foto: FB stránka LESY SR š. p. Ilustračné foto: FB stránka LESY SR š. p.

„Radový člen bez právneho povedomia si povie, načo je nám Slovenská poľovnícka komora, veď predsa máme Slovenský poľovnícky zväz. Slovenský poľovnícky zväz má a bude mať postavenie tak, ako každá iná dobrovoľná poľovnícka organizácia. Pri presadzovaní Slovenského poľovníckeho zväzu ako organizácie s najväčším počtom členov pred štátnymi orgánmi by pokojne mohlo ísť o diskrimináciu ostatných organizácií. Aj preto zo zákona vznikla jedna organizácia, zastrešujúca všetkých členov, ktorej povinné členstvo je v súlade Ústavou SR, a ktorá však po odobratí kompetencií stratí zmysel.

Poľovníkov nebude mať kto zastupovať, ale hlavne nebude ich mať začo zastupovať. Všetko na čo sme boli zvyknutí - servis pri dávaní poľovných lístkov, chovateľských prehliadkach a bodovaní trofejí, poradách, konferenciách, šírení informácií o nákazových situáciách, poľovníckych a osvetových podujatiach sa kompletne stratí. Čiastočne budú vedieť tieto aktivity zastrešovať miestne poľovnícke organizácie, ale nie s celoslovenským, či celoeurópskym dopadom. Vďaka povinnému členstvu a prenesenému výkonu štátnej správy dnes vieme obhájiť pozíciu a dôležitosť poľovníctva v 21. storočí, po prijatí návrhu tohto zákona to už bude nemožné a nezvrátiteľné,“ uvádza okrem iného Slovenská poľovnícka komora v informačnom letáku.

Informačný leták Slovenskej poľovníckej komory publikujeme v prílohe k článku.

Prečítané: 2197
(2 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.