Logo
Vytlačiť túto stránku

Lesy ČR a ich program Lesy pre život: Od roku 2015 investovali do obnovy lesných objektov takmer 420 miliónov korún

Cieľom príjemného výletu sa môže stať lesná kaplnka so sochou sv. Jána Krstiteľa v Pilníkove v Královohradeckom kraji. Lesy Českej republiky práve dokončili ich kompletnú obnovu za 375 tisíc korún. Tento rok podnik do opráv obdobných lesných objektov, navštevovaných a využívaných verejnosťou, investoval 28 miliónov korún. Informovala o tom hovorkyňa štátneho podniku Lesy ČR Eva Jouklová.

Doporučený Opravená kaplnka sv. Jána Krstiteľa Zdroj: Internetová stránka Lesy ČR Opravená kaplnka sv. Jána Krstiteľa

Prvá fáza opráv začala na jeseň 2016 obnovou prístupovej cesty a kaplnky. Jej zvlhnuté murivo sa tento rok asanovalo spolu s výmenou vstupnej mreže za umelecky kovanú. „Dokončili jsme také restaurátorské práce na pískovcové soše, která tak má podle předlohy původní podobu, pravděpodobně z počátku 18. století,“ uviedol Zbyněk Morkus, námestník oblastného riaditeľa Lesy ČR pre východné Čechy.

Obdobné objekty, vrátane odpočívadiel, studničiek, prístreškov, rozhľadní, ale aj chodníkov obnovujú Lesy ČR v rámci vlastného programu Lesy pre život. „Od roku 2015 jsme do nich investovali 417 milionů korun a v příštím roce plánujeme akce za bezmála 36 milionů korun,“ poedal nastupujúci generálny riaditeľ štátneho podniku Lesy ČR Dalibor Šafařík.

Prečítané: 641
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.