Logo
Vytlačiť túto stránku

Rada ministrov v Bruseli: Dôraz na rovnováhu medzi troma piliermi trvalej udržateľnosti obhospodarovania lesov

Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Samuel Vlčan sa v pondelok zúčastnil na rokovaní Rady ministrov pre pôdohospodárstvo a rybné hospodárstvo (AGRIFISH) v Bruseli. Jeho ťažiskovou témou bola Stratégia Európskej únie pre lesy do roku 2030. Agrorezort o stretnutí informuje na svojej internetovej stránke.

 

Doporučený Samuel Vlčan na zasadnutí Rady ministrov v Bruseli Zdroj: Internetová stránka MPaRV SR Samuel Vlčan na zasadnutí Rady ministrov v Bruseli

„V diskusii o implementácii novej Stratégie EÚ pre lesy do roku 2030 si ministri vymenili názory na to, ako by členské štáty mohli efektívnejšie prispieť k vykonávaniu stratégie, ako posilniť spoluprácu medzi Európskou komisiou, členskými štátmi a zainteresovanými stranami a ako prekonať narastajúcu fragmentáciu otázok súvisiacich s agendou lesov na úrovni EÚ,“ uviedol v tlačovej správe rezort pôdohospodárstva a rozvoja vidieka.

A dodal, že delegácie, vrátane Slovenska, pritom volali po zohľadnení záverov Rady z 15. novembra 2021 o novej Stratégii EÚ pre lesy do roku 2030. Zdôrazňovali tiež dôležitosť úzkej spolupráce všetkých dotknutých aktérov, zabezpečenie rovnováhy medzi tromi piliermi trvalej udržateľnosti obhospodarovania lesov – ekologického, ekonomického a sociálneho, ako aj rešpektovanie zásad subsidiarity a proporcionality.

Link na tlačovú správu Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR:

Aktuality - Minister Vlčan sa na rokovaní Rady ministrov v Bruseli zastal aj výrobcov hnojív - Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (mpsr.sk)

Prečítané: 895
(2 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.