Logo
Vytlačiť túto stránku

Palivové drevo z národných parkov? Zvýšenie ponuky bolo avizované v júli, úradníci aktuálne skúmajú paragrafy...

Správy národných parkov dokážu pokryť len tú časť potreby palivového dreva pre slovenské domácnosti, ktorá zodpovedá rozsahu prevzatej správy a je zlučiteľná s úlohami na úseku ochrany prírody. Na otázku poslanca Národnej rady SR Radovana Kazdu minulý týždeň na hodine otázok takto reagoval envirorezort. Odpoveď uviedla za ministra Jána Budaja členka vlády Natália Milanová, keďže Ján Budaj nemohol prísť. Informáciu uverejnila agentúra TASR na stránke Teraz.sk.

Doporučený Ilustračné foto: Jozef Marko Ilustračné foto: Jozef Marko

V rámci čiastočnej dohody medzi Ministerstvom životného prostredia SR a Ministerstvom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR sa podľa envirorezortu umožnil predaj dreva na palivové účely pre domácnosti. Poslanec Radovan Kazda sa pýtal, kedy dôjde k zvýšeniu ponuky palivového dreva pre domácnosti od správ národných parkov, keďže to envirorezort avizoval ešte v júli.

"Ministerstvo životného prostredia spolu s ministerstvom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka intenzívne preskúmava možnosť použitia paragrafu 50 zákona o lesoch, ktorý hovorí o správe lesného majetku vo vlastníctve štátu," uviedla podľa TASR Natália Milanová. V zmysle čiastočnej dohody medzi rezortami životného prostredia a pôdohospodárstva a vzhľadom na naliehavosť situácie sa podľa envirorezortu umožnil predaj dreva na palivové účely pre domácnosti. Ministerstvo životného prostredia zároveň upozornilo, že primárnym poslaním národných parkov nie je produkcia drevnej hmoty.

Zdroj: Riešia možnosť ponuky dreva z národných parkov pre domácnosti (teraz.sk)

 

Naposledy zmenené: pondelok, 26 september 2022 10:04
Prečítané: 1087
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.