Logo
Vytlačiť túto stránku

LESY SR na európskej scéne: Vo Viedni sa koná konferencia IUFRO

Vo Viedni sa v týchto dňoch koná konferencia IUFRO (International Union of Forest Research Organizations). Ide o globálnu organizáciu v lesnom hospodárstve so 130-ročnou tradíciou. V súčasnosti združuje členské organizácie zo 120 krajín sveta v oblasti lesníctva a príbuzných disciplín. Štátny podnik LESY SR o tom aktuálne informuje na sociálnej sieti a svoj status nazval Sme súčasťou európskej scény.

Doporučený Ilustračné foto: FB stránka LESY SR Ilustračné foto: FB stránka LESY SR

„Predmetom odborných rokovaní v podobe plenárnych zasadnutí, panelových diskusií a posterových prezentácií sú kľúčové problémy súčasného lesného hospodárstva. Program medzinárodnej konferencie poukazuje na potrebu prezentácie lesného hospodárstva ako dôležitého a nezastupiteľného odvetvia, v rámci ktorého sa trvalo udržateľne a spoločensky zodpovedne nakladá s obnoviteľnými prírodnými zdrojmi.

Pre vlastníkov a obhospodarovateľov lesov je potrebné popularizovať aktuálne výsledky vedecko-výskumných aktivít globálneho lesníckeho sektora a prezentovať príležitosti, ktorými lesné hospodárstvo prispieva k ekologickému hospodárstvu, ako aj reagovať na výzvy, ktorým lesníctvo čelí napr. vo vzťahu k otázkam klimatickej politiky, ochrany biodiverzity či uhlíkovej neutrality. K tomu má slúžiť aj naša účasť na konferencii, ktorá je prínosom pre rozvoj medzinárodného rozmeru štátneho podniku,“ píšu LESY SR na sociálnej sieti.

 

 

Prečítané: 814
(2 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.