Logo
Vytlačiť túto stránku

PPA: Nová výzva na podporu vodozádržných opatrení, posilnenie ekosystémových služieb a udržanie kvality pôdy prostredníctvom pozemkových úprav

Pôdohospodárska platobná agentúra (PPA) vyhlásila 15. augusta 2022 ďalšiu dôležitú výzvu v oblasti projektových podpôr. Na svojej webovej stránke zverejnila Výzvu č. 60/PRV/2022 pre opatrenie 4 „Investície do hmotného majetku“, podopatrenie 4.3 „Podpora na investície do infraštruktúry súvisiacej s vývojom, modernizáciou alebo a prispôsobením poľnohospodárstva a lesného hospodárstva“ – Vybudovanie spoločných zariadení a opatrení.

 

Doporučený Ilustračné foto Jozef Marko Ilustračné foto Jozef Marko

„Cieľom je, aby sa prostredníctvom pozemkových úprav podporovali vodozádržné opatrenia v poľnohospodárskej krajine, aby dochádzalo k posilňovaniu ekosystémových služieb a udržiavali sa kvalitatívne parametre pôdy. Tento prístup pomôže rozšíriť pozemkové úpravy o vodné hospodárstvo a posilňovanie ukladania uhlíka do pôdy. Prostredníctvom pozemkových úprav na úrovni katastra navrhujeme podporovať obnovu prírodného kapitálu prostredníctvom ekosystémového manažmentu dažďovej vody, čím sa podporí posilňovanie zásob vodných zdrojov, zúrodňovanie pôd, zlepšenie mikroklímy i ukladanie uhlíka do pôdy, ktorý prispieva k jej zúrodňovaniu,“ uvádza PPA.

Žiadatelia môžu začať podávať svoje žiadosti o nenávratný finančný príspevok z Programu rozvoja vidieka SR 2014 – 2022 od 1. októbra 2022. Indikatívna výška finančných prostriedkov určených na vyčerpanie vo výzve predstavuje celkovo: 55 476 238 eur. Minimálna výška oprávnených výdavkov: 10 000 eur, maximálna výška oprávnených výdavkov: 1 500 000 eur.

Link na kompletnú informáciu, zverejnenú na portáli agrorezortu:

https://www.mpsr.sk/aktualne/na-realizaciu-pozemkovych-uprav-pojde-viac-ako-55-milionov-eur/18233/

 

 

Prečítané: 789
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.