Logo
Vytlačiť túto stránku

LESY SR: Polícia potvrdila, že nelegálne vnadiská sa v poľovnom revíri na Poľane nenachádzajú

V poľovnom revíri Poľana (chránená poľovná oblasť), ktorý obhospodarujú štátne lesy, sa nelegálne vnadiská pre zver nenachádzajú. Potvrdila to aj Polícia SR, ktorá danú skutočnosť preverovala pred pár dňami priamo na mieste. Štátny podnik poskytol maximálnu súčinnosť policajným zložkám pri preverovaní medializovaných informácií o tzv. nelegálnom prikrmovaní. Príslušníci enviropolície žiadne porušenia legislatívy na úseku poľovníctva v kontrolovanej oblasti nezistili. Dnes o tom informovala vedúca odboru komunikácie štátneho podniku LESY SR Marína Debnárová.

Doporučený Ani toto nie je podľa slov miestnych lesníkov nelegálne vnadisko, ako bolo uvedené k statusu na túto tému ministrom Jánom Budajom na sociálnej sieti Ani toto nie je podľa slov miestnych lesníkov nelegálne vnadisko, ako bolo uvedené k statusu na túto tému ministrom Jánom Budajom na sociálnej sieti

„Dištancujeme sa od slov ministra životného prostredia, že zamestnanci štátneho podniku LESY SR akýmkoľvek spôsobom vnadia medvede za účelom finančného zisku a vystavujú tým riziku seba či ľudí pohybujúcich sa v lesnom prostredí. Žiadne nelegálne vnadenie, tobôž nie mäsom alebo živými zvieratami, štátny podnik netoleruje. Ak by sa takýto prípad potvrdil, dotyčný zamestnanec by bol okamžite riešený pracovno-právnou cestou.

Zdôrazňujeme, že zverejnené fotografie s menami medveďov boli vyhotovené ako výsledok monitoringu medveďa hnedého na Poľane v roku 2009, ktorý bol realizovaný v rámci spolupráce zamestnancov LESOV SR, zamestnancov Chránenej krajinnej oblasti Poľana a zamestnancov Fakulty ekológie a environmentalistiky Technickej univerzity vo Zvolene,“ uviedli LESY SR v tlačovej správe.

Naposledy zmenené: streda, 18 máj 2022 19:18
Prečítané: 1847
(2 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.