Logo
Vytlačiť túto stránku

Envirorezort: Prevezmeme zodpovednosť za voľne žijúcu zver. Agrorezort: Nie je to žiadúce ani dôvodné

Ministerstvo životného prostredia SR je pripravené prevziať zodpovednosť za voľne žijúcu zver, ak by agrorezort prejavil ochotu. Uviedol to šéf rezortu životného prostredia Ján Budaj. Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka pre TASR reagovalo, že by nebolo žiaduce ani dôvodné, aby voľne žijúca zver bola pod envirorezortom. Informáciu zverejnil portál Teraz.sk.

Doporučený Ilustračné foto Ing. Marek Nosko Ilustračné foto Ing. Marek Nosko

TASR ďalej uviedla, že chránené živočíchy, ktoré sú zadefinované v zákone o ochrane prírody, patria pod gesciu ministerstva životného prostredia. Voľne žijúce druhy zvierat sa podľa legislatívy považujú za poľovnícky obhospodarovanú zver, vysvetľuje agrorezort. Delenie zvierat pod dve ministerstvá je podľa Jána Budaja absurdné. Apeluje na jednotný prístup a koncepciu. "Naše volanie, aby prišlo k základnej reforme týchto vzťahov, zatiaľ nie je vypočuté," citovala TASR ministra Jána Budaja.

Rezortu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka však momentálne rozdelenie kompetencií v prípade voľne žijúcich zvierat vyhovuje. "Poľovníctvo je neodmysliteľnou súčasťou starostlivosti o slovenský vidiek. Poľnohospodárstvo a lesné hospodárstvo sú pod gesciou Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR a podľa nás by nebolo žiaduce ani dôvodné, aby voľne žijúca zver bola pod Ministerstvom životného prostredia SR," skonštatoval podľa TASR agrorezort.

Prečítané: 1770
(4 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.