Logo
Vytlačiť túto stránku

Generálny tajomník OSN pri príležitosti Medzinárodného dňa lesov 2022: Ukončime spotrebu a výrobu, ktorá je neudržateľná a ohrozuje naše lesy

Pri príležitosti Medzinárodného dňa lesov 2022 organizuje Organizácia Spojených národov (OSN) osobitné podujatie, zamerané na propagáciu významu lesov, ich ochrany a udržateľného využívania pre globálnu spoločnosť. Podujatie sa bude konať online 21. marca 2022 v čase od 10:00 do 13:00 hod. newyorského času (t. j. od 16:00 do 19:00 hod. stredoeurópskeho času). Podujatie sa uskutoční iba v anglickom jazyku a bude vysielané naživo prostredníctvom internetového TV kanála http://webtv.un.org/ na webovom odkaze https://media.un.org/en/asset/k19/k19tbbyof8. Aktuálne o tom informoval hlavný štátny radca z Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Boris Greguška, PhD.  

Doporučený Ilustračné foto: archív Lesmedium.sk Ilustračné foto: archív Lesmedium.sk

Podujatie sa začne príhovorom Antónia Guterresa, generálneho tajomníka Organizácie Spojených národov. „Je čas, keď potrebujeme vidieť hmatateľné a vierohodné opatrenia v praxi. To znamená ukončenie spotreby a výroby, ktorá je neudržateľná a ktorá ohrozuje naše lesy. A to znamená poskytovanie podpory na trvalo udržateľné hospodárenie v lesoch krajinám a ľuďom, ktorí to potrebujú“ zdôraznil A. Guterres vo svojom posolstve, zverejnenom pri príležitosti Medzinárodného dňa lesov 2022.

Naposledy zmenené: pondelok, 21 marec 2022 12:55
Prečítané: 972
(2 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.