Logo
Vytlačiť túto stránku

Reakcia: Prestaňte LESY SR štiepiť na dobrých a zlých!

Po tom, ako sme dnes ráno na portáli Lesmedium.sk uverejnili list skupiny súčasných a bývalých zamestnancov štátneho podniku LESY SR nazvaný Nemôžeme mlčať, dostali sme v priebehu dňa e-mailové správy od viacerých štátnych lesníkov s pripojenom reakciou na tento list od vedúceho lesného obvodu Ing. Henricha Palucha. Je zrejmé, že sa s obsahom reakcie a výhradami voči autorom listu stotožnili. Preto aj tejto reakcii venujeme na portáli Lesmedium.sk náležitú pozornosť.

Doporučený Reakcia: Prestaňte LESY SR štiepiť na dobrých a zlých!

„Reorganizáciu lesov, ktorú nebolo treba ste spustili vy, tvrdiac a tvrdíte to stále, že len vy ste slušní, dobrí, transparentní lesníci, vhodní zdvihnúť lesnícku zástavu a doviesť túto firmu k blahobytu... Doteraz nevieme pochopiť, podľa akých geopolitických siločiar sa prerozdelili odštepné závody a lesné správy, nevieme, kto to navrhol a čo ho k tomu viedlo, s nami totiž nikto nekomunikoval...“ uvádza sa v úvode reakcie na list Nemôžeme mlčať.

„Prosím vás, prestaňte túto firmu štiepiť na dobrých a zlých. Prírode blízke hospodárenie v lesoch, ktoré ste si prisvojili a používate ho ako pracovnú metódu, poniektorí praktizovali, keď vy ste ešte chodili do školy... Táto reorganizácia zasiahla aj mňa, kde po dlhoročnom vykonávaní funkcie vedúci lesnej správy som prešiel na lesnícky obvod, nehanbím sa, lebo som vyštudoval za lesníka, nie za správcu... Keďže moja lesná správa sa zrušila, bolo mne i mojim kolegom veľmi smutno, ale ani vo sne by mi nenapadlo obviňovať kolegov, ktorí ostali vo vedúcich funkciách z korupčníctva a priateľstva s oligarchami, len aby som si zachránil funkciu... Vám, vážení pisatelia odporúčam to isté, lebo inak sa ďalej nedostaneme,“ napísal Ing. Paluch v závere svojej reakcie, ktorú uverejňujeme v prílohe článku.

Jozef Marko

 

Prečítané: 3825
(10 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.