Logo
Vytlačiť túto stránku

Bude ďalšie zhromaždenie na podporu vidieka počas hlasovania o reforme národných parkov: Gram praxe je hodný viac ako tona teórií

V utorok 23. novembra o 13.00 hod. sa pred budovu Národnej rady SR v Bratislave uskutoční ďalšie zhromaždenie obyvateľov vidiekana podporu hlasovania o novele zákona o ochrane prírody a krajiny. Informuje o tom jeden z organizátorov, predseda Slovenskej lesníckej komory, Ing. Milan Dolňan. Podľa jeho slov tu nemôžu zaznievať len názory mimovládnych organizácií o oslobodení národných parkov. Národné parky sú slobodné a vyžadujú si starostlivosť. Chrániť si svoju prírodu je nám vlastné, no musíme zachovať aj slobodu občanov v národných parkoch, ktorí tam žijú.

Doporučený Ilustračné foto: archív Lesmedium.sk Ilustračné foto: archív Lesmedium.sk

„Požadujeme preto kompletný legislatívny proces a napĺňanie programového vyhlásenia vlády v zmysle, najskôr dohodnúť, čo je hodné zvýšenej ochrany, vykonať zonáciu a následne stanoviť, kto a ako bude vykonávať starostlivosť o územia. Netreba pritom zabúdať, že gram praxe je hodný viac ako tona teórii. Okrem toho, na vyriešenie napätej situácie, hraničiacej až s pádom vlády, je potrebné bezodkladne stanoviť kompetencie a legislatívu, ktorá si nebude vzájomne odporovať.

Pravdepodobne sme blízko vytvorenia ministerstva lesného a vodného hospodárstva, ktoré v minulosti fungovalo. Na zhromaždení radi privítame zástupcov celej Vidieckej koalície, poľnohospodárov, pestovateľov, chovateľov, vlastníkov a obhospodarovateľov pôdy, lesníkov, poľovníkov, včelárov, rybárov, ľudí z regiónov, o živote, ktorých budú rozhodovať naši zástupcovia v NR SR. Nevyhneme sa účasti politikov, ba naopak chceme, aby medzi nás prišli koaliční aj opoziční politici. Zároveň sa dištancujeme od toho, že oni sú organizátori zhromaždenia.

Ako jeden z organizátorov upozorňujem na dodržiavanie aktuálne vydaných zdravotných opatrení. Nie je naším cieľom šíriť nákazy. Verme, že poslanci nebudú hazardovať s dôverou občanov a urobia štátnické, nie politické rozhodnutie,“ hovorí Ing. Milan Dolňan.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prečítané: 1757
(5 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.