Logo
Vytlačiť túto stránku

Poznámka: Význam sociálnych sietí rastie, aj význam lesníkov na sociálnych sieťach

Portál WebNoviny.sk uverejnil včera článok o tom, aký význam majú sociálne siete a aktívna prezentácia na nich pre súčasných politikov. Dodávame, že určite nielen pre nich. O tom, že každodenná práca na sociálnej sieti s trpezlivým vysvetľovaním a racionálnym obhajovaním odborných lesníckych prístupov k ochrane a obhospodarovaniu lesov má nepochybne zmysel, sa v súčasnosti presviedčajú vlastníci a obhospodarovatelia lesov.

Doporučený Lesné porasty citlivo obnovované mestskými lesníkmi z Kremnice, v ktorých sa darí aj hlucháňovi hôrnemu Foto Jozef Marko Lesné porasty citlivo obnovované mestskými lesníkmi z Kremnice, v ktorých sa darí aj hlucháňovi hôrnemu

Najmä vďaka systematickej a zanietenej aktivite viacerých statočných a poctivých lesníkov na sociálnych sireťach, ktorí pochopili, že sa nemajú za čo hanbiť a lesnícka profesia nie je o nič menej dôležitá ako iné profesie v našej spoločnosti, už nie sú ľudia pracujúci v lese a pre les v komunikačnej defenzíve. Výsledky sa dostavujú. Najnovším z nich je (zatiaľ) posun takzvanej reformy národných parkov, aj to len v dvoch z deviatich, v ktorých bola ukončená zonácia, z pôvodne januárového na aprílový termí budúceho roka.

Odborník na sociálne siete Gabriel Tóth z agentúry Katedra Komunikácie v článku na portáli WebNoviny.sk hovorí, že pre politikov sú sociálne siete čoraz dôležitejšie. Počet ich používateľov sa neustále zväčšuje a tým pádom podľa neho rastie aj publikum, ktoré vedia svojimi posolstvami zasiahnuť.

„Nezriedka virálny status politika má výrazne väčší dosah ako článok či reportáž v klasických médiách. Zároveň majú sociálne siete pre politikov tú výhodu, že im umožňujú komunikovať so svojimi voličmi priamo, a teda nie sú závislí od toho, ako a či klasické médiá ich tému spracujú,“ povedal pre Slovenskú tlačovú agentúru SITA Gabriel Tóth.

Aj preto je dôležité, aby sa našli ďalší praktickí a skúsení vlastníci a užívatelia lesov, odborní lesní hospodári a lesníci, schopní s nadhľadom, prameniacim z bohatých pracovných a životných skúseností, reagovať na provokácie, útoky a výmysly odporcov aktívnej ochrany a trvalo udržateľného hospodárenia v lesoch, ktorí budú ochotní proaktívne komunikovať a vysvetľovať výsledky odbornej lesníckej práce. Slovenské lesy a lesníctvo u nás takých ľudí veľmi potrebujú.

Jozef Marko

Link na článok na portáli WebNoviny.sk:

https://www.webnoviny.sk/oblubenost-politikov-sa-da-merat-aj-poctom-fanusikov-na-socialnych-sietach-kto-je-ich-kralom/

Prečítané: 1394
(3 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.