Logo
Vytlačiť túto stránku

Slovenská poľovnícka komora: Zabíjanie medveďov smrtiacou injekciou nemá v Európe obdobu

Slovenská poľovnícka komora aktuálne uverejnila na sociálnej sieti krátky status s pútavým videom. V statuse píše, že medvede patria do lesa, do lesného prostredia. Poľovníci zdôrazňujú, že medveď sa ako všežravec živí prirodzenou, najmä rastlinnou potravou, avšak nepohrdne ani mäsom. Čoraz viac medveďov prichádza do polí a blízkosti intravilánov miest a obcí.

Doporučený Ilistračné foto: FB stránka Slovenskej poľovníckej komory Ilistračné foto: FB stránka Slovenskej poľovníckej komory

„Tento rok máme mediálne zaznamenaných historicky najviac návštev v intravilánoch obcí, výskytu v tých najjužnejších oblastiach v okresoch Senec, Galanta, Košice-okolie, historicky najviac zrážok s dopravnými prostriedkami, už takmer 10 napadnutí človeka s jedným tragickým koncom. Téma vysokej početnosti medvedej populácie rezonuje v médiách na dennom poriadku. Čo je smutnejšie, toto naše národné bohatstvo usmrtené zásahovým tímom za peniaze daňových poplatníkov, skončí v kafilérii. Takéto zabíjanie smrtiacou injekciou nemá v Európe obdobu...,“ uvádza Slovenská poľovnícka komora na sociálnej sieti.

Link na pripojené video k statusu:

https://www.facebook.com/polovnictvo.spk/videos/305559631017086/

Naposledy zmenené: pondelok, 18 október 2021 13:32
Prečítané: 1347
(7 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.