Logo
Vytlačiť túto stránku

Agrorezort: Do zboru poradcov ministra pribudol špičkový odborník na pestovanie a ochranu lesa z Nemecka

Do zboru poradcov ministra pôdohospodárstva a rozvoja vidieka podľa informácie, zverejnenej agrorezortom na jeho stránke na sociálnej sieti, pribudol špičkový odborník na pestovanie a ochranu lesa. Dr. Dirk - Roger Eisenhauer z Nemecka zasvätil svoju profesionálnu kariéru príprave stratégií pestovania trvalo udržateľných a druhovo rozmanitých lesov v podmienkach meniacej sa klímy. Vo svojich výskumoch sa zameral na určenie postupov efektívneho obhospodarovania lesa prírode blízkymi postupmi, vrátane reformy poľovníctva.

Doporučený Minister Vlčan (vpravo) s Dr. Eisenhauerom z Nemecka Zdroj: MPaRV SR Minister Vlčan (vpravo) s Dr. Eisenhauerom z Nemecka

„Svoje vedecké skúsenosti uplatňoval aj v štátnej správe na Saskom zemskom lesníckom ústave a neskôr aj na Saskom štátnom ministerstve životného prostredie a poľnohospodárstva, kde viedol odbory pestovania a ochrany lesov. Má skúsenosti s poradnou činnosťou pre ministra, prednášal na vysokej škole, zastával viacero funkcií zastupiteľa a poradného orgánu Saska pre oblasť lesníctva a pôdohospodárstva.

Na Ministerstve pôdohospodárstva a rozvoja vidieka veríme, že vďaka prínosu Dr. Dirka - Rogera Eisenhauera sa nám podarí nastaviť kľúčové stratégie starostlivosti o les tak, aby bol odolnejší voči klimatickým zmenám i škodcom, ktoré ho pustošia. Pán doktor vitajte, tešíme sa na spoluprácu!,“  uvádza sa v aktuálnom statuse ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka na sociálnej sieti.

 

Prečítané: 1412
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.