Logo
Vytlačiť túto stránku

Začala verejná konzultácia k stratégii Európskej únie pre lesy

Európska komisia spustila 25. januára 2021 verejnú konzultáciu k pripravovanej stratégii Európskej únie pre lesy, ktorá potrvá do 19. apríla 2021.

Doporučený Ilustračné foto: archív Lesmedium.sk Ilustračné foto: archív Lesmedium.sk

Podrobné informácie o tom, ako sa zapojiť do konzultácie, vrátane odkazu na online dotazník, je možné nájsť na tejto webovej lokalite: https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/have-your-say/initiatives/12674-EU-Forest-Strategy/public-consultation (po načítaní stránky si môžete vo vrchnej časti zmeniť jazyk z „English“ na „Slovenčina“). Informoval o tom Boris Greguška, PhD. z ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka.

„Verejná konzultácia je proces, ktorý predchádza samotnému zverejneniu stratégie. Európska komisia takýmto spôsobom získava informácie o názoroch verejnosti (odbornej i laickej) na určitú oblasť politického záujmu EÚ. Očakáva sa, že tieto informácie potom následne využije pri príprave obsahu stratégie. Do verejnej konzultácie môžete prispieť vyplnením online dotazníka. Dotazník je dostupný aj v slovenskom jazyku.

Svoju odpoveď teda môžete zaslať v slovenskom jazyku. Ak by ste chceli prezentovať svoje názory a stanoviská nad rámec vyznačených odpovedí na otázky naformulované v dotazníku, môžete tak urobiť vo forme poznámok (priestor na uplatnenie poznámok je na konci každej otázky v dotazníku) alebo napísať toto stanovisko do osobitného súboru (word, pdf, ...) a tento pripojiť k dotazníku pred jeho odoslaním (dotazník dáva túto možnosť),“ vysvetľuje B. Greguška.

Prečítané: 1607
(2 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.