Logo
Vytlačiť túto stránku

Obrusovanie hrán medzi lesnými hospodármi a ochranármi: Očakáva sa vznik medzirezortnej komisie, zloženej z odborníkov

Podľa poslankyne výboru pre životné prostredie Miriam Šutekovej sa minister životného prostredia Ján Budaj síce nebojí otvárať ťažké a bývalou vládou dlho odkladané problémy, ale cítiť slabšiu medzirezortnú komunikáciu na dosiahnutie environmentálnych cieľov. Povedala to pre tlačovú agentúru TASR, ktorá zverejnila jej vyjadrenia na stránke Teraz.sk.

Doporučený Ilustračné foto Jozef Marko Ilustračné foto Jozef Marko

"Pozitívne hodnotím zriadenie Rady vlády pre Európsku zelenú dohodu, aktívny prístup k riešeniu odstraňovania envirozáťaží, ochrany lesov a aktualizácii odpadovej politiky, tlak na zvyšovanie energetickej efektívnosti a lepšie narábanie so zdrojmi," povedala Šuteková. V oblasti životného prostredia sú aj veci, ktoré podľa nej meškajú. Minister nezadal úlohu Inštitútu environmentálnej politiky na modelovanie scenárov na zníženie emisií. "Nevieme, aký máme reálny potenciál na znižovanie emisií do roku 2030 a následne dosiahnutie uhlíkovej neutrality do roku 2050," povedala pre TASR poslankyňa M. Šuteková.

Výrazné kroky treba podľa nej urobiť aj v oblasti "obrusovania hrán" medzi ochranármi a obhospodarovateľmi lesov. M. Šuteková dodala, že sa očakáva zriadenie medzirezortnej komisie s prizvaním odborníkov z odborného školstva, výskumných ústavov a zástupcov obhospodarovateľov lesov.

Naposledy zmenené: sobota, 09 január 2021 13:40
Prečítané: 1716
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.