Logo
Vytlačiť túto stránku

Nový poverený generálny riaditeľ LESY SR: Cieľom pestovanie zdravého lesa

Štátny podnik LESY SR má nového povereného generálneho riaditeľa, stal sa ním Tomáš Čuka. Doteraz pôsobil na Odštepnom závode Levice, kde počas posledných rokov zastával viacero funkcií. TASR o tom informovala hovorkyňa štátneho podniku Marína Debnárová.

Doporučený Nový poverený generálny riaditeľ Ing. Tomáš Čuka Foto: LESY SR Nový poverený generálny riaditeľ Ing. Tomáš Čuka

Ako dodala, od 7. apríla tohto roka bol poverený vedením Odštepného závodu Levice. Tomáš Čuka má aj päťročnú skúsenosť ako štatutár a konateľ lesníckej firmy zaoberajúcej sa odvozom dreva. „Táto ponuka ma oslovila, uvedomil som si dôveru, ktorú vo mňa minister vkladá, ale najmä zodpovednosť riadiť najväčší lesnícky podnik na Slovensku. Veci, ktoré som doteraz kritizoval, mám možnosť meniť,“ skonštatoval na stránke Teraz.sk Tomáš Čuka.

Konečným cieľom mojich rozhodnutí by malo byť pestovanie zdravého lesa na Slovensku v zásadách prírode blízkeho hospodárenia s dôrazom na jeho trvalú udržateľnosť tak, aby boli zabezpečené všetky funkcie lesa,“ zdôraznil nový poverený generálny riaditeľ štátneho podniku. Vo funkcii bude podľa hovorkyne dovtedy, kým nebude známy víťaz výberového konania.

TASR ďalej uvádza, že dvaja z troch riaditeľov vo vyššom manažmente LESOV SR odišli na vlastnú žiadosť. „Ide o Jaroslava Poláčeka z ekonomicko-obchodného úseku a Eduarda Apfela z výrobno-technického úseku,“ povedala Marína Debnárová s tým, že o ich nástupcoch sa rozhodne v najbližších dňoch.

Prečítané: 4141
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.