Logo
Vytlačiť túto stránku

Štátni lesníci vo Vysokých Tatrách nerobia naschvály. Chránia životy a zdravie návštevníkov

Štátne lesy TANAP-u pred uplynulým víkendom upozornili návštevníkov Tatranského národného parku na uzáveru modro značeného turistického chodníka, ktorý vedie Zadnými Meďodolmi až do Kopského sedla. Ako uviedla Mgr. Martina Petránová, koordinátorka vonkajšej komunikácie ŠL TANAP-u, dôvodom je bezprostredné ohrozenie turistov vyschnutými stromami.

Doporučený Nebezpečné sucháre nad turistickým chodníkom Nebezpečné sucháre nad turistickým chodníkom

Keďže Štátna ochrana prírody SR nesúhlasila s ich odstránením v tomto období, Štátne lesy TANAP-u ako správca turistických chodníkov na území Tatranského a Pieninského národného parku boli nútené obľúbenú trasu uzavrieť až do odvolania. Na obmedzenie návštevníkov tejto časti Tatier upozornia aj tabule osadené priamo v teréne. O opätovnom otvorení chodníka budeme informovať prostredníctvom webstránky i facebookového profilu,“ informovala v piatok masmédiá M. Petránová.

„Stav okolo údržby značených turistických chodníkov v Tatrách je značne komplikovaný krátkym vegetačným obdobím, nedostatkom finančných prostriedkov, verejným obstarávaním, zákonom o ochrane prírody a krajiny, súkromným vlastníctvom takmer polovice Tatier a v neposlednom rade tiež dlhoročnou absenciou Programu starostlivosti o Tatranský národný park, ktorý by všetky nezrovnalosti vyjasnil. Neberte preto naše reakcie ako akési naschvály medzi organizáciami, je to jednoducho nutnosť, vyplývajúca s momentálnych prírodných i legislatívnych podmienok, ktorým sa aj my musíme prispôsobovať. Je nám to ľúto, ale po Zadných Meďodoloch prehodnocujeme tiež ďalšie značené turistické chodníky a v prípade ohrozenia života a zdravia ľudí je možné, že budeme v ich uzatváraní pokračovať,“ vysvetľujú dnes Štátne lesy TANAP-u na svojej stránke na sociálnej sieti.

Naposledy zmenené: pondelok, 06 júl 2020 14:27
Prečítané: 2129
(5 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.