Logo
Vytlačiť túto stránku

Reakcia: Ďalší úspešný príklad boja s vodou na lesných cestách

Náš čitateľ Branislav Stankoviansky zareagoval na inšpirujúci príklad použitia odrážok z betónových podvalov, ktoré začali úspešne používať košickí mestskí lesníci z Lesnej správy Kostoľany nad Hornádom. Informovali sme o ich skúsenostiach na stránke Lesmedium.sk v závere uplynulého týždňa.

Doporučený Inštalovaná betónová odrážka v Rakúsku Zdroj: internetová stránka výrobcu Inštalovaná betónová odrážka v Rakúsku

B. Stankoviansky nám poslal informáciu, ktorú získal od svojho kamaráta. Ten pracuje v Rakúsku a práve tam začal do svojich lesov osádzať špeciálne vyrobené odrážky pán Tröstl. Keď sa tieto betónové odrážky osvedčili, bol oslovený výrobcom betónových tvárnic a dohodol sa s ním na výrobe svojho priemyselného vzoru.

„Starý pán je obyčajný sedliak, ale mimoriadne plodný v tom, ako dokázal spojiť gazdovský rozum a technické veci. Napríklad patent na lanovku Syncrofalke. Ja s takou robím, tak viem doceniť, kam to posunul. Aj syn Johann, ktorý vyrába lanovky TST, veľa zdedil,“ napísal nám Branislav Stankoviansky.

Ďakujeme za takéto informácie a radi ich sprostredkovávame našim čitateľom aj formou linku na internetovú stránku s bližšími údajmi o ďalšom úspešnom riešení odvádzania vody z povrchu lesných ciest: www.max-lochboden.at.

Jozef Marko

Prečítané: 3331
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.