Logo
Vytlačiť túto stránku

Objavuj les, objavuj PEFC

Združenie PEFC Slovensko vyhlasuje druhý ročník medzinárodnej fotografickej súťaže.

Doporučený Ťažká práca Anton Potaš Ťažká práca

Súťaž prebieha v rámci členských krajín PEFC od 22. apríla – Svetového dňa Zeme, do 5. júna 2018, ktorý je Svetovým dňom životného prostredia. Novinkou druhého ročníka medzinárodnej fotografickej súťaže je zúženie tematického záberu prác. Základom ostáva les v jeho rozmanitých podobách, avšak s dôrazom na dokumentárnu formu fotografie zachytávajúcu význam lesa pre človeka a plnenie jeho celospoločenských funkcií napr.:

• lesný ekosystém (krajina, porast, stromy, voda, pôda ...),
• kolobeh života lesa (rast, mohutnosť, zdravie, škodcovia, choroby, odchádzanie ...),
• les ako miesto zážitkov a relaxácie (rekreácia, hubárčenie, zber lesných plodov ...),
• les ako pracovné prostredie (zalesňovanie, práca v lese, vedecký výskum ...),
• les ako miesto športových aktivít (beh, cyklistika, turistika ...),
• les ako učebnica (výlety a poznávanie lesa, vzdelávanie detí a mládeže ...).
Do súťaže sa môže zapojiť každý, kto má rád les a fotografovanie. Môže ňou byť fyzická osoba staršia ako 18 rokov žijúca na území Slovenskej republiky. Stačí, ak zašlete svoje fotografie cez Instagram uvedením hashtagu #objavujles.
Víťazi slovenského kola súťaže budú vyhlásení do 30. júna 2018. Rozhodne o nich komisia zložená z 3 členov, ktorí sa venujú práci s verejnosťou a mediálnej podpore v oblasti trvalo udržateľného obhospodarovania lesov a využívania lesných produktov.
Päť najlepších fotografií postupuje do medzinárodného kola do Ženevy, v ktorej sa súťaži o „Cenu PEFC fotograf roka 2018". Absolútny víťaz medzinárodného kola získava účasť na PEFC týždni certifikácie lesov 2018 v Ženeve vo Švajčiarsku alebo finančnú hotovosť 3000,- CHF. Najlepších 12 fotografií z celého sveta bude vystavených počas PEFC týždňa certifikácie lesov v hoteli Movenpick v Ženeve v novembri 2018 a zverejnených v kalendári PEFC 'Experience Forests, Experience PEFC' na rok 2019.

 

Prečítané: 2738
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.