Logo
Vytlačiť túto stránku

Lesné požiare stále trápia Európu

Obrovské požiare trápia juh Francúzska. Záchranári už evakuovali asi 10 000 ľudí, medzi nimi aj približne 3 000 turistov, ktorí v oblasti kempovali.

Doporučený Lesné požiare stále trápia Európu

Oblasť Francúzskej riviéry a ostrov Korzika s požiarmi bojujú v dôsledku veľkého sucha už niekoľko dní. V noci nadnes sa situácia zdramatizovala, keď sa plamene dostali nebezpečne blízko k domom a turistickým kempom. Evakuácia tak bola nevyhnutná. Tisíce turistov prebudili uprostred noci, aby sa urýchlene presunuli na pláž, kde napokon strávili noc. Ďalší našli prístrešie v telocvičniach.

Plamene sa rozšírili aj do oblasti populárneho letoviska Saint-Tropez. Na Korzike tiež evakuovali stovky domácností. Francúzi požiadali aj svojich susedov, aby im s hasením pomohli. Celkovo v krajine zasahuje vyše 4 000 hasičov a vojakov a tiež asi dvadsiatka protipožiarnych lietadiel. S plameňmi zvádzajú boj aj Portugalci. Miestni farmári hovoria o katastrofe. Ich živobytie závisí od píniových a eukaliptových lesov, ktoré im priamo pred očami miznú v plameňoch.

Horí aj v Taliansku, na Sardínii a opäť aj v okolí Ríma. V hlavnom meste v týchto dňoch riešia kritickú situáciu s vodou. V dôsledku rekordného sucha hrozí, že Rimania budú dostávať vodu na prídel.
Zdroj: tv markíza

Prečítané: 2678
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.