Logo
Vytlačiť túto stránku

Zaujímajte sa o rozširovanie chránených území

Do 10. mája sú plánované prerokovávania návrhov na zaradenie nových lokalít do národného zoznamu území európskeho významu.

Doporučený Zaujímajte sa o rozširovanie chránených území

V rámci druhej aktualizácie národného zoznamu území európskeho významu ministerstvo životného prostredia SR postupne zasiela pozvánky na prerokovanie všetkých 189 navrhovaných lokalít. Pozvánky sú zasielané na všetky dotknuté obce resp. mestá so žiadosťou o ich zverejnenie na úradnej tabuli obce/mesta a o zverejnenie mapy lokality a zoznamu parciel identifikovaných podľa registra C a E katastra nehnuteľností. V prípade väčšieho počtu vlastníkov, správcov, nájomcov dotknutých pozemkov alebo v prípade, ak ich pobyt nie je známy, pozvánky sa doručujú len formou verejnej vyhlášky.
Únia regionálnych združení vlastníkov neštátnych lesov Slovenska upozorňujeme vlastníkov lesov, aby pozorne sledovali úradnú tabuľu Ministerstva životného prostredia Slovenskej republiky, kde sú zverejňované oznámenia ku každej lokalite. Nájdete ju na internete (www.minzp.sk/o-nas/uradna-tabula/druha-aktualizacia-narodneho-zoznamu-uzemi-europskeho-zoznamu/)
Únia v tejto súvislosti zdôrazňuje, že dôsledne zotrváva na svojich doterajších postojoch. Od štátu požadujeme „Spravodlivú a ekonomicky udržateľnú ochranu prírody, ktorá bude v prípade obmedzení a reštrikcií dopredu za jasne stanovených podmienok dohodnutá s vlastníkom – štátnym aj neštátnym!"
Akékoľvek podnety píšte na kontaktný email únie: privlesy@gmail.com

 

Prečítané: 2279
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.