Logo
Vytlačiť túto stránku

Univerzita má vyše tisíc absolventov seniorov

Tisícim absolvent Univerzity tretieho veku na Technickej univerzite vo Zvolene sa stala Mária Kotálová z Poltára. Symbolické ocenenie – publikáciu o Technickej univerzite jej odovzdal prorektor TUZVO pre pedagogickú prácu Dr. Andrej Jankech.

Doporučený Univerzita má vyše tisíc absolventov seniorov

Koncom júna 2016 sa konali slávnostné promócie študentov Univerzity tretieho veku na Technickej univerzite vo Zvolene. Promovalo 140 študentov v 17 študijných odboroch.

Aulu na TUZVO zaplnili aj rodinný príslušníci, ktorí prišli povzbudiť svojich manželov, manželky, otcov, mamy alebo starých rodičov.
„Každoročne sa veľmi tešíme na túto krásnu udalosť, kde naši študenti promujú. Pre každého z nich je to významná udalosť v živote. Univerzita tretieho veku nie je len o štúdiu a sedení v laviciach, ale najmä o sociálnom kontakte ľudí v staršom veku. Sme veľmi radi, že našim študentom ponúkame aj tvorivé dielne, šport, exkurzie, zahraničné mobility a veľa ďalších aktivít. Najnovšie informácie a fotky si majú možnosť seniori pozrieť na našom Facebooku, alebo videá na Youtube. Snažíme sa byť najlepšou a hlavne najinovatívnejšou UTV na Slovensku," uviedla Ing. Danica Klačková, manažérka Univerzity tretieho veku na Technickej univerzity vo Zvolene.
„Keby som mala zhodnotiť doterajší trend záujmu študentov o štúdiu, tak stále pretrváva záujem o Anglický jazyk a Počítače. Sme veľmi radi, že od budúceho akademického roku môžeme študentom ponúknuť aj rodeného lektora z Anglicka a rodenú lektorku z Ruska. Určite to bude pre našich študentov veľké plus."
Zdroj: TUZVO

Prečítané: 2343
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.