Logo
Vytlačiť túto stránku

Do vojenských lesov na Záhorí jednoduchšie

Do vojenských lesov na Záhorí sa dá vstúpi jednoduchšie ako v minulých rokoch. Obyvatelia Malaciek a ďalších obcí susediacich s Vojenským obvodom (VO) Záhorie už nemusia cestova na Obvodný úrad VO Záhorie. Povolenie vybavia bez problémov na príslušných obecných úradoch.

Obecné úrady sami doručia vyplnené žiadosti na daný obvodný úrad, termínom je prvý a pätnásty deň v mesiaci. Ako agentúru SITA ďalej informovala tlačová tajomníčka malackého úradu Ivana Potočňáková, zároveň sa predåžila aj platnos povolení. Kým v minulosti stálo povolenie na vstup do vojenského obvodu Záhorie 4,98 € (150 korún) a platilo jeden rok, v súčasnosti zaplatí záujemca za kolkovú známku 4,5 € (135,57 korún) a povolenie môže využíva tri roky. Podľa Potočňákovej si novým spôsobom vybavilo povolenie 30 Malačanov.

Podľa zákona o vojenských obvodoch sa pre vstup do vojenského obvodu vyžaduje povolenie, ktoré vydáva Ministerstvo obrany SR. Povolenia vydáva pre vojenské obvody príslušný obvodný úrad vojenského obvodu. Po rokovaní zástupcov Klubu starostov Malackého okresu s ministrom obrany Jaroslavom Baškom v októbri minulého roku sa od januára tohto roka zjednodušilo vydávanie povolení pre občanov s trvalým pobytom v mestách a obciach susediacich s VO Záhorie.

(i-news.sk, sme)

Prečítané: 1091
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.