Logo
Vytlačiť túto stránku

Vystavujú kožu medvedice, ktorá zranila ich kolegu

Koža medvedice, ktorá pred 3 rokmi takmer pripravila o život mladého poľovníka neďaleko Cinobane v okrese Poltár, je najatraktívnejším exemplárom poľovníckej výstavy, sprístupnenej v týchto dňoch v tamojšom kultúrnom dome.

Prípad, ktorý svojho času vyvolal veľkú pozornos, sa stal počas poľovačky miestneho Poľovníckeho spolku Strieborná. Viac ako 165-kilogramov vážiaca šelma prepadla muža priamo na lesnej ceste. Za niekoľko sekúnd mu zranila hlavu a znetvorila ruku. "Neby duchaprítomnosti dvoch kolegov - poľovníkov, ktorí boli nablízku a šelmu výstrelmi usmrtili, mohlo to dopadnú oveľa horšie," povedal TASR najstarší, 75-ročný člen spolku Július Gombala.

Kožu medvedice, ktorá už predtým prišla o jednu labu, dal poľovnícky spolok opracova a venoval ju postihnutému kolegovi. Ten ju pri príležitosti výstavy, ktorú spolok usporiadal druhýkrát po piatich rokoch, zavesil na stenu kultúrneho domu. Okrem rozmernej kože medvedice a ďalších desiatok jeleních,

srnčích, mufloních a diviačích trofeji, vystavujú poľovníci z Cinobane aj ďalšie raritné "kúsky". Medzi ne patrí napríklad lebka vlka, ktorý "prišiel" pravdepodobne až z Poľany, či dvojparožie srncov, ktorí si svoje ozdoby zamotali do seba pravdepodobne pri bitke. A keďže sa už nemohli odpoji, zahynuli a ich kostry našli na jar poľovníci.

(zdroj: tasr)

Prečítané: 1387
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.