Logo
Vytlačiť túto stránku

Naj horári sú z Gemera

Reprezentanti rimavskosobotského Odštepného závodu (OZ) podniku Lesy SR Richard Jakubička, Roman Moncoľ a Zoltán Fridrich sa stali víazmi III. ročníka súaže o Naj... horára, ktorá sa konala v Lomnistej doline nad Jasením v okrese Brezno.

Za víazmi skončilo družstvo Lesov SR z OZ Slovenská ¼upča, zástupcovia ktorého zvíazili v predchádzajúcich dvoch ročníkoch a tretí skončili reprezentanti Lesov SR, š. p., z OZ Rožňava.

Na treom ročníku dvojdňovej celoslovenskej súaže pripravili pre súažiacich horárov organizátori štyri súažné disciplíny. Odhadnú mali objem drevnej hmoty, zmera množstvo dreva a zapísa údaje o tom do dokladu, tiež zmontova feromónový lapač a urči sadenice semenáčikov. Ďalšou disciplínou bolo prepílenie polena ručnou pílkou a streľba zo vzduchovky na terč. Absolvovali aj test z bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci. Nesúažne si horári mohli zmera sily pri rozoberaní a skladaní ručnej motorovej píly, sekaní sekerou na cieľ, v pití piva na rýchlos a v lesnej pedagogike.

(zdroj: TASR)

Prečítané: 1779
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.