Logo
Vytlačiť túto stránku

Exminister kritizuje ministra za exšéfa štátnych lesov

Od 1. apríla je poverený výkonom funkcie generálneho riaditeľa sekcie lesného hospodárstva a spracovania dreva rezortu pôdohospodárstva bývalý generálny riaditeľ Lesov SR Ctibor Határ. Nepáči sa to exministrovi pôdohospodárstva zo strany Most-Híd Zsoltovi Simonovi. Ministerstvo oponuje.

Podľa neho to potvrdzuje, že súčasnému ministrovi Ľubomírovi Jahnátkovi nezáleží na dobrom hospodárení, ale ide mu len o biznis.

"Pán Határ ako generálny riaditeľ Lesov SR je zodpovedný za kauzy ohľadne obchodovania s drevom, ktoré sa týkali už skrachovanej akciovej spoločnosti Smrečina Hofatex či firmy Sima SH, ktorá ostala štátnemu podniku Lesy SR dlžná za dodané drevo," vyhlásil Zs. Simon. Bývalý šéf štátneho podniku má podľa neho svoj podiel aj v spornom tendri na prepravu dreva či v biznise s pozemkami. "Pán minister mu však napriek tomu zveril významnú funkciu na svojom ministerstve," poznamenal exminister.

Podľa neho personálne zmeny ministra Ľ. Jahnátka pripomínajú nedávny prípad bývalej ministerky zdravotníctva Zuzany Zvolenskej, ktorú po odstúpení z postu ministerky chce poslať do Bruselu jej bývalý kolega z vlády, minister práce, sociálnych vecí a rodiny Ján Richter.

Podľa hovorcu rezortu pôdohospodárstva Petra Hajnalu poslanec Simon opäť pustil uzdu svojej fantázii. "Zmeny na agrorezorte sa udiali z troch racionálnych dôvodov, ktoré smerujú k jedinému cieľu, a to posilneniu Sekcie lesného hospodárstva a spracovania dreva. Predmetnými dôvodmi sú najmä výraznejšie čerpanie eurofondov v novom programovacom období aj na lesnícke činnosti, ďalej príprava na predsedníctvo Slovenskej republiky na pozícii predsedajúcej krajiny v EÚ, kde chceme zaradiť aj témy týkajúce sa lesníctva a v neposlednom rade aj predsedníctvo Slovenska vo FOREST EUROPE," reagoval.

Zdroj: sita

Prečítané: 762
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.