Logo
Vytlačiť túto stránku

Podpora z únie: skúsenosti a očakávania

Zástupcovia Českej republiky, Chorvátska, Maďarska, Srbska, Ukrajiny a Slovenska diskutujú na konferencii o možnostiach podpory lesníckeho sektora z prostriedkov EÚ.

Medzinárodná konferencia venovaná procesu čerpania finančných prostriedkov Európskeho poľnohospodárskeho fondu (EPF) pre rozvoj vidieka pre sektor lesníctva v rámci Slovenskej republiky a vo vybraných štátoch EÚ aktuálne prebieha  s vyše 100 zástupcami lesníckeho sektora z Českej republiky, Chorvátska, Maďarska, Srbska, Ukrajiny a Slovenska.

Diskusia sa nesie v znamení finančnej podpory lesníckeho sektora prostredníctvom Programov rozvoja vidieka (PRV) 2007 - 2013 a 2014 - 2020. Jednotlivé príspevky budú zamerané na podporu lesníctva z pohľadu Európskej komisie a európskych združení vlastníkov lesa, prezentovanie systému podpory lesníctva z PRV v troch členských krajinách EÚ a praktické skúsenosti majiteľov a obhospodarovateľov lesa s využívaním PRV, taktiež na lesníctvo a jeho podporu v dvoch nečlenských krajinách EÚ.

„Verím, že program bude čoskoro schválený a že slovenský vidiek začne efektívne využívať jednotlivé opatrenia na svoj ďalší rozvoj. V porovnaní s predošlým programom je v súčasnom návrhu podpora lesného hospodárstva rozšírená aj na činnosti súvisiace s diverzifikáciou výroby a zavádzaním nových inovatívnych technológií,“ skonštatoval šéf agrorezortu Ľubomír Jahnátek.

Účastníkom konferencie budú počas exkurzie prezentované úspešne realizované projekty z Programu rozvoja vidieka SR 2007 - 2013 v rámci Lesného podniku mesta Zvolen a Mestských lesov Banská Bystrica. Konferenciu organizuje Národné lesnícke centrum pod záštitou ministra pôdohospodárstva a rozvoja vidieka.

mprvsr

Prečítané: 846
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.