Logo
Vytlačiť túto stránku

Prvé trestné stíhanie za výrub na Kolibe

Počet nelegálne vyrúbaných stromov na bratislavskej Kolibe je oveľa vyšší ako sa predpokladalo. Môže ich byť viac ako tisíc.

   Les na rozlohe šiestich futbalových ihrísk zmizol zo dňa na deň ešte v decembri. Prokuratúra už začala v prípade prvé trestné stíhanie. Majitelia pozemkov vyrúbali časť lesoparku v lukratívnej časti Bratislavy so sfalšovaným povolením.
   V kauze nelegálneho výrubu na Kolibe sa začalo prvé trestné stíhanie. Ide o zneužitie právomocí verejného činiteľa. Bývalý prednosta Lesného úradu totiž podpisom povolil nelegálny výrub lesa v lukratívnej časti Bratislavy. Celý les teraz lemuje policajná páska a hliadky sem chodia každé dve hodiny, aby z lesa nezmizli žiadne dôkazy. V lese totiž začali počítať škody, ktoré sa vyčíslia podľa kmeňov padnutých stromov. Policajti teda dávajú pozor, aby nikto žiadne stromy neodviezol.
 
   Obyvatelia Koliby spísali petíciu, pod ktorú sa zatiaľ podpísalo asi tisíc ľudí. Odovzdať ju chcú priamo ministrovi pôdohospodárstva Ľubomírovi Jahnátkovi a žiadajú v nej, aby sa nelegálny výrub vyšetril, potrestal a aby na mieste opäť vyrástol lesopark.

(Zdroj: STV, 20.1.2014)

Prečítané: 800
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.