Lesmedium

zalozenia spolocenstva

autor: Gregor
Chcel by som sa dozveniet, je moznost zalozit PS spolocne obhospodarovanych nehnutelnosti, tromi fyzickymi osobami, priklad kazda fyzicka osoba vlastni v celosti 10 ha lesa a polnohospodarskeh pody. je tu taka moznost.?
sekcia: Archívne fórum, 14.1 2016 18:01
autor: neznámy
Asi by bolo vo vašom prípade a na takej výmere keď ste 3. hospodáriť na základe osvedčenia samostatne hospodáriacii roľník.Pozrite sa na nete.
14.1 2016 19:01
autor: neznámy
ked niekto nepochopi priklad?!
pytal som sa na konkretnu vec, nehladam alternativy, chcel by som vediet, ci je mozne zalozit spolocenstvo 3 osobami.
14.1 2016 19:34
autor: neznámy
Nie , prtože potrebujete byť aspon štyria pretože minimalne dvaja musite byt vlastnici na to aby ste mohli mat funkcnu dozornu radu , ktorá jeminimalne 3 clena. jeden clen nemusí byť vlastník, ďalej Vám treba statutára a člena výboru ,pretože pri podpise je potrebné v zmysle zákona podpis dvoch osob - zastupcov vlastnikov najcastejsie predfseda a podpredseda.
14.1 2016 19:59
autor: neznámy
co tak 3 clenovia, statutar, cize predseda, + clen vyboru ktory zaroven podpisuje a miesto dozornej rady, kontrolor...
14.1 2016 21:22
autor: neznámy
Čo tak rešpektovať zákon:
§ 13 ods. (2) Do orgánov spoločenstva podľa odseku 1 písm. b) (t.j. do výboru) až d) môžu byť volení členovia spoločenstva alebo zástupcovia právnických osôb, ktoré sú členmi spoločenstva. Členom dozornej rady môže byť aj fyzická osoba, ktorá nie je členom spoločenstva.
§ 16 ods. (3) Výbor má najmenej päť členov. Rokovanie výboru organizuje a riadi predseda spoločenstva. Predsedu spoločenstva volí výbor zo svojich členov, ak nie je v zmluve o spoločenstve alebo v stanovách ustanovené inak.
§ 17 ods. (2) Dozorná rada má najmenej troch členov. Počet členov dozornej rady, ktorí nie sú členmi spoločenstva, musí byť menší ako počet členov dozornej rady, ktorí sú členmi spoločenstva. Členstvo v dozornej rade je nezlučiteľné s členstvom vo výbore.

5 členov do výboru a 2 členov do dozornej rady.
Zákon funkciu kontrolóra nepozná. Ovšem ak myslíme PS s právnou subjektivitou.
14.1 2016 21:41
autor: neznámy
Gregor preštuduj si zakon a neotravuj s piccovinami mudrlant.JE MOŽNOSŤ urobiť všetko zložitejšie a prešpekulovanejšie .
15.1 2016 0:25
autor: neznámy
gregor,po tvojej arogantnej prvej odpovedi sa čudujem,že ti ešte niekto dáva dobré rady,isto si magor
15.1 2016 9:28
autor: neznámy
Fedko,
Neviem, či je to pravda, alebo nie. Niekedy v časoch I. ČSR bola na niektorej dedine zvolaná stranícka schôdza a mal byť na nej aj vysoký funkcionár. Tak kvôli bezpečnosti na ňu púšťali len ľudí so straníckou legitimáciou. Istého občana nechceli pustiť dnu, lebo mal neplatnú legitimáciu. Ale nakoniec ho pustili.
Keď prišla na rad diskusia, ako prvý sa prihlásil ten, čo ho nechceli pustiť s otázkou, či je jeho legitimácia na puat. (teda platná.)
Na to niekto z prítomných zareagoval podobne ako ty. Lenže na takej dedine má každý svojich zástancov. A mal aj tento, ktorí sa ho zastali. Však prečo by sa nemohol opýtať. A z toho nastala taká výmena názorov, že aby sa funkcionár dostal von so zdravou kožou, musel von oknom.
====
Ja si tiež myslím, že Gregorko nemusel byť lenivý, ale si stiahnuť zákon z internetu a pozrieť sa priamo doň. Ale na druhej strane, prečo by sa nemohol spýtať, či tá jeho legitimácia je na puat? A môžem aj pokračovať. Máš s tým nejaký problém? (Ale to sa samozrejme usmievam.)

15.1 2016 9:44
autor: neznámy
Ešte, že nie sme na schôdzi. Tiež by mohla byť z toho pekná mela. Už aj anonym sa obul do Gregora. Že by sa niekto pridal, či už na tú, alebo onú stranu?
15.1 2016 9:49
autor: neznámy
teraz to otocim proti vam, ja zakon poznam...

ak ho poznate aj vy urcite viete ze spolocentstvo zanika: ak vsetky podiely by boli vo vlastnictve 1 osoby...

cize ak su vo vlastnictve 3 osob, ako moze fungovat?

pokial sa spolocenstvo dostane na alebo pod zakonny limit 7 clenov, naco im je prosim vas 5 clenny vybor a 3 dozorna rada kde min dvaja musia byt clenovia....?
15.1 2016 15:07
autor: neznámy
Asi je nedomyslený zákon ,,
15.1 2016 16:25
autor: neznámy
Pri nezistených vlastníkoch ( SPF) musí chodiť na schôdze spoločenstva ?
15.1 2016 16:27
autor: neznámy
Ale Gregor.
Čo chceš otáčať. Ty si sa predsa pýtal, či je možno založiť PS tromi osobami .
A to je niečo iné, ako tvoje poobedňajšie otázky.
A povedal by som, že tie poobedňajšie sú zmysluplnejšie. Že je to nastavenie kritického zrkadla zodpovednej a premyslenej práci našich legislatívcov.
15.1 2016 18:44
autor: neznámy
Nepochopili ste zmysel jeho príspevku.?
15.1 2016 21:18