Lesmedium

Smrť v horách !!!

autor: živnostník
Minulý týždeň, opäť vyhasli dva mladé životy ťažbárov v Slovenských horách , bolo by zaujímavé zistiť, prečo je táto tragédia taká častá v Slov. lesoch, aká je hlavná príčina tak častých smrteľných úrazov, prečo nikto s kompetentných nerieši tak vážnu, kritickú situáciu? Ako môže biť niekomu tak ľahostajný život mladého človeka, kde to žijeme, akým prívlastkom sa toto zriadenie dá pomenovať? Nikoho netrápi, ako sú na tom pozostalí, po mrtvom ťažbárovi, že zostane vdova, siroty, tím nikto neschváli finančné stimuly, ale keď treba miliony na utečencov,to sa nájde, ale obyčajný, robotný, Slovenský človek je pre nich len vzduch, alebo, výstižnejšie bude, smrad.
sekcia: Archívne fórum, 2.11 2015 9:32
autor: neznámy
Presne ako pises v tomto socialnom state robotnik nezaujima nikoho len nech drzi picu a robi a odvadza dane socialnej vlade ktora to potom rozdeli na stimuly dalsim uzernikom ktori dlhuju statnym lesom za drevo miliony ale stat ich podpori hanba tu zit a podnikat pracovytemu cloveku krasny komunizmus vtedy bola socialna vlada ale toto je hnus
2.11 2015 10:23
autor: neznámy
Vyhláška predsedu Najvyššieho úradu pre zásobovanie o úprave mzdových a pracovných podmienok lesného robotníctva (z roku 1942, podľa § 4 ústavného zákona č. 100/1942 Sl. z.)
§ 5 Práva robotníkov
Robotník má právo po riadne vykonanej a prevzatej práci na vyplatenie určenej mzdy. Dokončená práca musí byť do 14 dní odobraná a v najbližšom zúčtovacom období vyúčtovaná.
Mzda pre jednotlivé práce nesmie byť zjednaná nižšie, ale len v rozpätí miezd platného mzdového sadzobníka.

Fašistom za okupácie záležalo viac na lesných robotníkoch na Slovensku ako sociálnej demokratickej vláde (vrátane ich predchodcov) v 21. storočí. Mzda sa vyplácala dvojtýždenne.
2.11 2015 15:01
autor: neznámy
To musela byť krásna doba, tomu sa dnes už ani nedá veriť, keby tu bol aspoň jeden s tých ľudí, so zdravým rozumom, čo by urobil niečo normálne pre tento zotročovaný, chudobný,ale pracovitý národ, človeku je do plaču, keď vidí kde to zašlo, do kedy chcú ešte takto ponižovať, a zotročovať národ, kde je hranica tejto arogancie, a drzosti voči obyčajnému, bezmocnému človeku, veď predsa v 21. storočí nám vládnu vzdelaní ľudia, a prečo tak nenávidia Slovenského robotníka, človeka, ktorý vytvára hodnoty pre túto spoločnosť? Je to smutné, a ťažko pochopiteľné, sľubovali nám druhé švajčiarsko, ale kedy? Asi treba ešte počkať.
2.11 2015 18:03
autor: neznámy
Tu nikoho nezaujima robos my sme len odpad kde je Jahnatek ked sluboval ze sa to zmeni a o spvarovi ani nevravim to on naridil tieto nezmyselne VO
3.11 2015 16:56
autor: neznámy
Mam pocit ze tohto roku zomrelo v horach okolo 30 lesnich robotnikov.mozno aj viac.je to velmi vela zbytocnej smrti.
14.11 2015 9:32
autor: neznámy
Môžeme si za to sami keď nedržíme spolu.
19.11 2015 16:44
autor: neznámy
Noro ty cocot, prečo si nie v združení, pičovať to vie každý, že nedržíme spolu, tak urob niečo pre to, existuje ZPZLH.sk, tak prečo si nie členom, keď chceš držať spolu.
20.11 2015 17:22
autor: neznámy
A O čO LEPSIE STE NA TOM VY CO STE V ZPZLH.DAJTE SI DOLE RUžOVE OKULIARE A ZAčNITE ROZMYSLAT NAD INOU ROBOTOU.
20.11 2015 19:50
autor: neznámy
my sme na tom nie o nič lepšie, ba povedal by som horšie ako vy, lebo my sa staráme aj za vás zmrdov tvrdohlavých, čo vedia len kritizovať sprostou papuľou, ale priložiť ruku k dielu to nie, to nech urobí niekto iný, a takých vás je bohužiaľ medzi nami veľa, od 1.1. 2016 končí VO, ide sa priamim zadaním. viem,že mi nebudeš veriť, tak si prečítaj vyjadrenie ministra Jahňátka na www.mpsr.sk/?navlD=1&id=9783 a potom možno pochopíš na čo slúži ZPZLH.
20.11 2015 23:28
autor: neznámy
A to kde zijes ze konci vo tak preco potom vyhral uzernik robotu v skolskom podniku vo zvolene na dva roky to len jahnatek slubuje pred volbami aby ho volili ovce ako ty a to zdruzenie je len ojeb zisti si od chlapoch okolo trencina kto im podliezol ceny len aby dostal robotu a potom sa zastavaj ZPZLH
21.11 2015 19:08
autor: neznámy
keď som ti povedal že končí, tak končí, a každý úžerník od nového roku pôjde do p..i, môže mať vyhraté aj na sto rokov, a kto podliezol v okolí trenčína ceny? ja som s tade a neviem kto to je, keď vieš tak napíš, a keď je združenie ojeb, tak založ nové ty, a urob niečo pre všetkých ako to robí toto združenie, pozri sa do zrkadla a absolutne neváhaj napľuť do očí tomu zmrdovi čo tam uvidíš.
21.11 2015 19:29
autor: neznámy
Naplut si mozes tak sebe za tie chytracke reci a ked aj zrusia vo ako hovoris tak schvalia inu picovinu vdaka ktorej nebude uz taky system ako sme poznali pred vo povrava sa o zakone ze nepustia starsi stroj do lesa a kto ma na novy?zas len uzernici co nas zdierali oni kupia masiny a my budemevhrdlacit na nich a budeme spokojny
22.11 2015 12:59
autor: neznámy
peter ty si 100 %-ný cocot, je staré porekadlo. že za dobre nikdy dobre nečakaj, a tieto tvoje sprosté, provokačné reči a nezmysly o starých a nových strojoch mi už lezú na nervy, bol by si dobrý do parlamentu vymýšľať debiliny, a na nikoho robiť nebudeme, keď budeme jednotný, tak môžeme zmeniť všetko, táto republika patrí ľudom a nie pár oligarchom, ktorí by tam tiež nesedeli bez našich hlasov, tak sa nad sebou prosím ťa zamysli a nevypisuj hlúposti, a neznervozňuj tých, čo pre túto vec niečo urobili, je to smutné, ale dementou bez gulí z vymetenou hlavou, ako si ty, čo nám hádžu polená pod nohy, je v tejto spoločnosti bohužiaľ ešte veľa.
22.11 2015 15:07
autor: neznámy
Tak to mas pravdu ze takych dementou je vela len picovat ale nic nespravit preto aby bolo lepsie ale to je pravda za dobrotu na zobrotu
22.11 2015 15:27
autor: neznámy
Hlavne ze tysi 100 percentny co z dobrej veci ked polovica clenov spolku robi pre uzernikov dalej a len sa tu lutuju ja som urobil to ze som prestal robit pre uzernikov hned v zaciatku a naiel som si inu robotu viem robit aj ine a nemysli si ze mna to v lese nebavilo bavi mna to aj teraz ved som tam odrobil 16 rokov keby bolo viac tych z gulami ako si ty a prestali by vypysovat so mariny a urazat ludi ale by si nasli inu robotu tak by padla uzera uz skor ved uz treti rok sa tu vypisuje a nic kazdy je rad ze robi a k tomu spolku ked je schodza tak sa pozyvaju len clenovia co platia prispevok iny su tam neni vitani a polena vam nikomu nehadzem pod nohy ved ak je to za dobru vec tak aj ja som na vasej strane tak prestan my nadavat ty lacny picko
22.11 2015 15:43
autor: neznámy
no tak teraz sa mi páčiš petrík, keď si za dobrú vec, ja som vedel že si dobrý človek, len som ťa potreboval vyprovokovať a napraviť na správnu cestu, a k tej schôdzi, to máš veľmi mylné informácie, na schôdzi sa môže zúčastniť kto chce, nemusí to byť živnostník, alebo zamestnanec, stačí že je prívrženec, či sympatizant, a ak nechce nemusí byť ani členom, to znamená že nemusí zaplatiť členské, ak mu chýba 15 euro, vôbec tu nejde o peniaze, ako to mnohí naznačujú, i keď bez členov nie je združenie, a čim viac členov, tým väčšia sila a úspešnosť, tak je to milý petrík, tak sa už nehnevaj a príď medzi nás, budeš určite vítaný aj s priateľmi, alebo kolegami, v krátkej dobe sa bude konať schôdza ZPZLH a určite vás budeme informovať.
22.11 2015 17:02
autor: neznámy
petrík, kde si môj kamarát, prestal si reagovať ako som ťa pochválil, prečo? ja nemôžem preto spávať, prídeš na schôdzu ?
23.11 2015 17:01
autor: neznámy
Len daj vediet kedy je schodza a rad pridem ak nebudem v robote lebo mam aj iny konicek ako vypisovat na internete s tym vo vam drzim palce a fandim vam ako zdruzeniu ale aj tak zijem na slovensku a trochu aj v realite tak som opatrny vo vyjadrovani lebo uz bol toho naslubovane na zavodoch a spravach as as a ak nemozes spavat kvoli mne to ma mrzi ved som neni strasiak ani bosorak
23.11 2015 17:27
autor: neznámy
výborne petrík, čo piješ?
23.11 2015 19:21
autor: neznámy
Colacao
23.11 2015 19:26