Lesmedium

Davno tu nebola téma-nespracovaná kalamita

autor: občan SR
Velmi by ma zaujímalo,kto bude zodpovedný,a niesť následky za nezvládnutú situáciu v SL- SR, to predsa nie je normálne,aby pre niekoho neschopnosť zhnilo desaťtisíce kubíkov,ešte pred rokov kvalitného,drahého dreva,kde to žijeme, kedy tu začne vládnuť normálny, zdravý sedliacky rozum? do kedy si necháme takto ničiť náš majetok, týmto neschopným dementom,ved štát sme hlavne mi,občania,a takto spravuje pár neschopných vysokoškolsky vzdelaných kádrov náš majetok,a ešte si za to nadelia obrovské odmeny,a zase len z našich mozoľov,fúúúúj, hnusí sa mi tento debilný systém.
sekcia: Archívne fórum, 7.10 2015 9:57
autor: neznámy
Hnusy sa mi zit v tomto jebnutom state kde obycajny pracujuci clovek neznamena nic len plnit statnu kasu ale aby mu stat aj pomohol to nie toto je debilita nsjvacsieho zrna
7.10 2015 20:33
autor: neznámy
ty si dement
8.10 2015 10:31
autor: neznámy
to je jasné,najlepšia obrana je útok,ale dobre ked sa nezmôžeš na lepšiu odpoved, beriem aj ttúto, hovorí sa,že z deravého duba len sova vyletí, tj. že zo sprostej hlavy nemôžeš čakať nič rozumné,ale aby si ma rozumel,ja mam len stredoškolské vzdelanie,a keby bolo treba zobchodovať mil.m3 bukovej hmoty za rok,tak to dokážem ľavou zadnou a vás je na podniku,ako mravcov v mravenisku, a výsledok ? nuloví, hanbiť by ste sa mali, chod sa previesť od Rimavskej,cez Hnušťu, do Jelšavy,koľko nespracovanej hmoty tam leží v lese,a potom napíš kto je dement,veľká chybe je že ste si nadelili veľké právomoci,a nikto vas nekontroluje,ale raz naserete chudobu,a budete sa veľmi čudovať čo tí dementi dokážu.
8.10 2015 16:14
autor: neznámy
Obviňujete zamestnancov ŠL napr. aj z toho, za čo nemôžu. Pritom celé Slovensko sa len prizerá krokom ochranárov, ktorých obmedzenia napr. aj v spracovaní kalamity sú pričinou napr. aj tekého obrazu lesa, aký popísuje občan SR. Na vysvetlenie toľko: ochranárské opatrenia nefinancujú ochranári, financuje ich štát, teda my všetci - občania, a pritom každému je to jedno. Ochranári diktujú, vlastníci, užívatelia trpia a onbčanovi je to jedno, že aj z jeho peňazí sa tealizujú často nezmyselné obmedzenia v prírode. Je tu malo priestoru na podrobnejšie vysvetlenia, ale v ôpodstate som poukázal na takto fungujúci mechanizmus a ešte príklad - pozríte si Tatry, Oravu, Spiš a faktický všade je to tak.
8.10 2015 20:15
autor: neznámy
Banda darmožračov v štatnej sprave ,to je vysledok tejto skurvenej demokracie.Hamba všetkym politikom aj tym čo ich volili.
9.10 2015 0:04
autor: neznámy
choré zákony milý pánko,to je kameň úrazu,ale to inak ani nemôže biť, lebo v chorých hlavách sa nemôžu zrodiť zdravé zákony,a vyhovárať sa tu na ochranárov,to je zase choré,to vám určite nik z nás nezožerie,pán hovorca šl. ty tu poukazuješ na 5 stupeň ochranného pásma,ale tu nie sme v Tatrách,ale na Gemery,absolútna neschopnosť štátnej správy,to je mechanizmus ktorý nás poburuje,a to si platíme z vlastného vrecka, to nám určite nie je jedno, v celom štáte je to veľmi zlé,nie len Tatry,Orava,Spiš,lebo je to zle riadené z vrchu, ministri,poslanci,riaditelia,až po LS,všetci si z nášho majetku urobili krásny biznis,ale to ľudia vidia,a to nemôže takto fungovať do nekonečna, na bilbordoch píšu s úsmevom na tvári, robíme pre ľudí, to hej,robia,ale úplne opačne,a toto sa im určite raz vypomstí, ved to nie je možné,aby si niekto dovolil urobiť škodu v takom obrovskom rozsahu, to nexzistuje v žiadnom štáte,a tiež majú ochranárov, nech mi niekto ukáže podobný prípad v inej krajine,to je možné len na Slovensku,a samozrejme,zodpovednosť treba posunúť na niekoho iného, v LH sú to ochranári, na to si ich drží štát,aby mal na koho posunúť svoju neschopnosť, LH potrebuje okamžitú zmenu,lebo to tu dopade veľmi zle.
9.10 2015 8:24
autor: neznámy
V prvom rade sa treba vyjadrovať slušne a nie viesť reči ako v krčme...to, že vám niekto ublížil, niečo vám niečo nevyšlo v živote, tak nemusíte znevažovať prácu lesníkov, ktorí aj reálne robia niečo proti kalamite, ústami vie každý otvárať, takých mudrlantov by sa našlo vážení páni. Vidieť, že nemáte ani páru o tom, o čom píšete...a kvôli tým vulgarizmom píšem adminovi, aby s tým niečo robil, veď to nie je normálne!!!
9.10 2015 10:48
autor: neznámy
My prave vieme o com piseme ale ty si asi stych co toto maju na svedomi my tuto pracu robime uz vise 20rokou a povec mi co robia take uzasne lesnici iba ak to ze sa aj oni nabaluju na chudobe ked si zoberes listok na samovyrobu tak z kazdej furi chce 40eur a za co ved si to uz zaplatili a este na jonci mesiaca ti stale chyba 40 aj 50 kubikou si myslia ze sme jebnuty to teda nie chod sa pozriet na com sa doma vozia lesnici na akych autach a ako zacali stavat nove domy a to vsetko z toho lesnickeho platu tak to teda nie a este idu 2va krat do roka na dovolenku toto mi vysvetli ty mudrland ako sa to da ztoho platu a my co dreme ako jebnuty ledva vyzijeme
9.10 2015 12:15
autor: neznámy
Nech sa páči ohláste to na polícii ak máte dôkazy...nik vám v tom nebráni...práveže je to vaša povinnosť.
9.10 2015 13:28
autor: neznámy
Ak si niekto myslí, že spracovať kalamitu v objeme 300 000 m3 na Horehroní za 3 roky / 2 roky to spracovávajú a ešte min. rok budú / je v dnešnej dobe úplne v poriadku, tak potom dotyčný asi nie je celkom kompletný. Ak dnes padne kalamita v takomto objeme, to je jedno či na rovine, v kopci, v skalách...s dnešnou technikou aká je dostupná aj na Slovensku riadny hospodár do roka nemá čo robiť. Chce to len okamžite znížiť ceny dreva, priplatiť ťažobným firmám, s cieľom čím skôr dostať drevo k odberateľovi. Presne tak to urobila väčšina urbárov na Spiši kde starí ujkovia urbárnici nepotrebovali žiadne GR a dnes nevedia že mali nejakú kalamitu. Naproti tomu štátni lesníci ktorí sa tak skvele starajú o les, znížili cenu o 3 EUR/m3 aj keď trh požadoval 10-15 EUR/m3, takže udržali ceny, ale drevo im ostalo na skladoch a v lese. Ešte dnes ležia na zemi desaťtisíce m3, že ho momentálne vzhľadom na kvalitu predávajú o 30 EUR/m3 lacnejšie, to zjavne nikomu nevadí. Hlavne že sa na Deň stromu pekne poobliekajú a ubezpečia laickú verejnosť ako skvele sa nám starajú o náš majetok.
9.10 2015 14:33
autor: neznámy
presné,výstižné,hobo rozumieš veci,celý tento štátny aparát nestojí ani za fajku vody, všade samí podvod,klamstvo,zavádzanie,a ešte tá nešťastná úžera, no samá debilina, ja neviem že tí, uniformovaní,dôležití, lesný odborníci, sa za toto všetko nehanbia,a ešte tu vypisujú,ako sa narobia,na tom aby nič neurobili,a že vraj zneužívanie práce lesníkov, vieš čo je zneužívanie práce? ja ti to tu napíšem milý danon, aby si to zistil na vlastnej koži,tak by si ty, aj vy všetci THP pracovníci museli robiť cez úžerníka,a pri výplate by si dostal polovicu,niekedy aj nič,a pozor ,mi ešte platíme odvody, dane,a o nákladoch nebudem ani hovoriť, tak sa zamysli môj chlapec,že o čom tu točíš, a potom tu napíš niečo rozumné,alebo si s tým čo sa tu deje v šl. spokojný?
9.10 2015 15:36
autor: neznámy
Áno na Spiši, za bagateľ ponúkli drevo, nepýtali sa ani podielnikov na nič, popredali, zbohatli a občania sú opäť ticho. Ak sa našli čo udali, orgány činné v trestnom konaní sa postarali o to aby boli obvinení z pošpinenia povestí a zaplatíli za pravdu. Aj takto možno charakterizovať ako sa zaobchádza s cudzím majetkom. Veď na skoro každej dedine sú problémy!!! A ak si myslíte, že obmedzenia sú len v piatom stupni ochrany, potom Vás je mi ľúto,skúste si naštudovať zákon o ochrane prírody lepšie a § 28 zákona o lesoch a potom zbadáte o čom som hovoril vyššie. Ďakujem!
9.10 2015 18:34
autor: neznámy
neschopnosť štátnych úradníkov v šl. sa nedá ospravedlniť žiadnym zákonom o ochrane prírody, čo sa nám to tu snažíš nahovoriť,že to je dobre,ked sa v lese nechá sto tisíc m3 nespracovanej,sústredenej kalamity? aký zákon o lesoch toto prikazuje ,sa zobud zo sna,a netáraj tu,že ti nás je ľúto,a ak si taký strašne ľútostivý,tak by si mal plakať nad tím nespracovaným drevom,na ktorom už rastú huby.
9.10 2015 20:18
autor: admin
Prosím účastníkov diskusie, aby nepoužívali vulgarizmy. Ak máte čo rozumné povedať, bude to zmysluplné aj bez nadávok a znevažovania. Nezmysluplné a znevažujúce príspevky nepodporujeme. Ďakujem za pochopenie.
9.10 2015 20:59
autor: neznámy
Milý adminko,to nie sú vulgarizmy,to je len pravda, skutočnosť písaná v zúfalstve,a bezmocnosti.
10.10 2015 11:08
autor: neznámy
Vyhercovia verejnych obstaravaní su známy,ale za 2r. ešte nenašli debilov ktory by im robili za 6eur/m3=traktor+pila+manipulacia.
10.10 2015 19:31
autor: neznámy
jednostranne mudrovanie cloveka ktory ma klapky na ociach a pozera len jednym smerom.mudrovat tu ze to by som sam dokazal tak,ci onak je blbe.existuje mnoho nariadeni preco to nemozno spravit tak lahko ako v urbare.vyberove konania,odvadzanie zisku urceneho povinne vladou do rozpoctu,politicky urceny odberatelia a tak dalej.posudzovat situaciu od stola v krcme je chabe a nema zmysel..dnes je kazdy vo vsetkom najmudrejsi.mal si ist studovat lesnicku a mohol si to riadit :P kedze mas asi ine vzdelanie a pracu,tak to nechaj tak...
10.10 2015 22:05
autor: neznámy
to,čo tu píšeš raroh,to ja veľmi dobre viem,a poukazujem tu na to,že politici to zle riadia, ale s tím sa predsa musí dať niečo urobiť,to si necháme takto zničiť všetko čo je aj naše,neschopím politikom,a ešte máme s tím aj súhlasiť,všetko na čo siahla politická moc,je definitívne preč,fabriky,družstvá,a ešte aj lesy im treba nechať zničiť? pozri na mladé výchovné porasty,v ktorých dávno mali biť urobené min. dva,tri zásahy,a nie je urobené nič, prečo asi? to nezaujíma nikoho, nikto nie je zodpovedný za nič,do kedy sa na toto máme nečinne pozerať,a načo majú tie vysoké školy? ked situáciu neriešia,ked tu niekto napíše pravdu o hospodárení v lese.poukáže na absolútnu debilitu,a nečinnosť, tak to podľa teba posudzuje v krčme od stola,ale na tuto situáciu sa nedá dalej pozerať so založenými rukami,s tím treba začať niečo robiť, ja zoberiem kameru a všetkú tú nespracovanú kalamitu natočím,a zverejním to,nech sa k tomu vyjadrí širšia verejnosť,všetci to nebudú posudzovať s krčmy,určite sa najdú aj ľudia s triezvym rozumom,a pokúsim sa k tomu získať aj komentár, nezvratné dôvody,a dôkazy, prečo sa nespracúva kalamita,aby to nebolo len , chabé,opilecké posudzovanie.
11.10 2015 9:06
autor: neznámy
Ano treba to riesit a velmi rychlo lebo taky ako raroh to urcite riesit nebude mali by sme sa uz konecne spojit na tomto skurvenom a skorumpovanom slovensku a konecne urobit poriadok
11.10 2015 12:46
autor: neznámy
raroh ma teplé miestečko s pravidelným platom,s našich mozoľov, tak čo by mal riešiť,či drevo zhnije,alebo nie,najlepšie je zvaliť vinu na niekoho iného a tým to hasne,ale tu takých ľudí ako raroh je veľa,pod šl.SR patrí 27 odštepných závodov, 143 lesných správ,a najpodstatnejšia vec, okolo 3500 zamestnancov,s ktorých väčšina nevyprodukuje ani cent,a túto armádu treba platiť,obliekať do drahých uniforiem,vozia sa chcú,len na kvalitných autách,toľkú administratívu nemajú ani v celej číne,a najhoršie na tom je,že sa na ničom normálnom nevedia dohodnúť, vždy ked niečo vymyslia.tak je to proti pracujúcemu ľudu,a hlavne proti samotnému lesu,a nechcú za žiadnu cenu pochopiť,že les je dedičstvo,a že by bolo niečo nechať aj nasledujúcim generáciám,keby naší starí vstali z hrobu,a videli by tento brloh v lesoch, okamžite by skákali naspäť,a kričali by,radšej do pekla,ako na slovensku do lesa.
11.10 2015 13:54
autor: neznámy
Milý neprihlásený. LSR má 23 OZ a 2 špecializované, z tých 3500 zamestnancov je 1201 v kategórii R a 2268 v kategórii THZ (zdroj Výročná správa LSR za 2014). Rád by som videl ako si prišiel na to, že väčšina z nich nevyprodukuje ani cent. Poznám x z Vás pracujúcich v lese, ktorým by som ja nedal robotu ani keby boli poslední na svete. Všetká administratíva, ktorú tí ľudia zamestnaní u LSR robia nie je ich výmyslom, ale vyplýva im z právnych predpisov platných u nás na Slovensku. A čo sa týka obliekania zamestnancov a zakupovania vozidiel a ich miezd, tak tieto veci sú platené z tržieb za drevo a iné služby, ktoré táto firma poskytuje. Ani jedna z týchto vecí nie je platená zo štátneho rozpočtu, ba každý rok majú LSR povinnosť odvádzať príspevok do rozpočtu SR.
11.10 2015 18:07
autor: neznámy
blá,blá,blá,keby vám ľudia nevyrobili,za smiešne ceny,tak by 70% z vas bolo na urade práce, prečo v neštátnych subjektoch to funguje aj bez prezamestnanosti administratívy,a tam tiež platia právne predpisy,a k tým x pracovníkom len toľko, čo chceš za tú almužnu,aby ti tu prišli firmy z rakúska,skús to,a zistíš ako budeš prosiť tých posledných na svete.a prosím ťa objasni mi,iné služby,to ma veľmi zaujíma,aké aktivity máte,z ktorých dokážete pokryť ten váš blahobyt, milý prihlásený.
11.10 2015 20:07
autor: neznámy
Nebude to dlho trvať,a budú chodiť na kolenách za ľudmi,aby im išli robiť, to už bolo,že nemal kto robiť v hore,a inak sa starali o ľudí,ako teraz, ved už teraz je to tu,ved keby mali dosť ľudí,tak by im drevo neležalo v hore,kto to kedy videl, len samí pán,a robotníkov nikde,to nemôže dlho trvať,aby bolo viac tých čo nerobia, ako tých čo robia,to sa nedá.
11.10 2015 21:05
autor: neznámy
...bla bla bla...posledná cigaretka a do roboty banda lenivá..
11.10 2015 22:02
autor: neznámy
fúúúúúúúj,tak tu to vidíte,robotník je pre nich banda lenivá,to je niečo neskutočné, ponižujúce,žije z našich mozoľov,a dovolí si napísať,že banda lenivá,a taký sú všetci do jedného,nevážia si poctivú, tvrdú,a obzvlášť nebezpečnú robotu, ten príspevok musel napísať chorý človek, to bol určite copatý.
12.10 2015 7:40
autor: neznámy
Opýtajte sa samých seba prečo robíte za také nízke ceny...nie preto, že také Vám vypočítajú na lesných správach...ale preto, že sa medzi vami nájdú tí, ktorí sú ochotní za nižšie ceny robiť...sami si podrážate chrbty...a verejné obstarávania nevymysleli lesníci...vymyslel to niekto iný, tak prestaňte robiť z lesníkov robiť otrokárov...klopete na nesprávne dvere.
12.10 2015 8:07
autor: neznámy
prosím ťa,preber sa z víkendovej opice danon, 99% lesníkov je skorumpovaných, drží chrbát úžerníkom, ani jeden od lesníka po správcu ti nepovie za akú cenu má úžerník vyhratý porast,a koľko ti s toho kradne,prečo to ľudom nepoviete,ked ste takí čestní,lebo aj ten najhlupší by prestal robiť,keby videl,že aká je skutočnosť, a to vy dobre viete,a zákon o VO funguje aj v iných krajinách,a robí sa za primerané ceny, proti slovenským je to päť násobok,ale na slovensku má tento zákon celkom inú,upravenú podobu,skús si ho naštudovať pred úpravou pána kaliňáka,a potom budeš prekvapený, veľmi by prospelo,keby to zaviedli pre všetkých zamestnancov šl. od lesníka po generálneho,veľmi rýchlo by ste nás pochopili,a zistili by ste aj vy študovaný,že koľkí z vás by si podrazili nohy.dobre sa vám mudruje,ked máte istotu,ale skúste sa vžiť do našej kože,toto tu nikto nevypisuje preto,že mu je dobre,ale preto,že sa to už nedá vydržať,a vy páni lesáci by ste mali podržať robotníka,a nie úžerníka, raz na to určite prídete,ale už bude možno veľmi neskoro,ved toto je choré,čo robíte s pracovitým človekom,nevážite si ho ani toľko,ako prašivého psa,dajte pozor aby to nezašlo pridaleko !!!
12.10 2015 9:35
autor: neznámy
Z víkendovej opice sa môžeš akurát ty preberať, urážky si nechaj niekde na doma, nie do mňa sa navážať...ja ti robotu neberiem, a vyprosím si skorumpovaným ma nazývať...ja som tu už raz napísal, že keď má niekto vedomosť a dôkazy o korupcii a úžerníctve nech to hlási na políciu...každý kto sa hlási do VO vie aká cena bola vypočítaná a je na ňom či mu vyhovuje alebo nie...všeobecne sú na Slovensku malé platy a ceny práce...ťažko by si so mnou menil....a ste všetci hlúpi tí čo sa dáte okrádať, že robíte na dobré slovo, bez zmluvy a za smiešne sumy...ťažko by sa tu tzv. úžerníci držali keby nemali tých hlúpych čo pre nich robia...s tým niečo robte!
12.10 2015 11:06
autor: neznámy
práve že všetci taký ako ty nám berú robotu,lebo súhlasíte s týmto debilným systémom, ty si myslíš,že do VO môže ísť každý normálny,obyčajný človek, to si na veľkom omyle, asi pred mesiacom prebiehalo VO v šlp. Zvolen, mal som záujem, ale po konfrontácii s ing. markom,ktorý to má na starosti,som veľmi rýchlo zbadal, že to je len pre vyvolených, povedal že musím zložiť zábezpeku,a teraz si to dobre prečítaj, 150000 euro, no a teraz mi povedz,či je to normálne, a ešte mi vysvetli,ked všetko vieš,a urážaš sa,ked sa tu spomenie korupcia,že prečo,to riešia týmto spôsobom,že pre koho je to nastavené, a myslíš si že je to len tak,za dakujem pekne. to asi ťažko, a nahlásiť korupciu v tomto štáte,to sám dobre vieš,že to je zbytočné,a o úžere každý dobre vie,aj ty sám,a nikto z vrchu to riešiť nechce,a z dola je to veľmi ťažké,zvlášť normálnou diplomatickou cestou je to v tomto štáte takmer nemožné.
12.10 2015 12:34
autor: neznámy
1. ja som nikdy nepovedal, že súhlasím so systémom VO...s radosťou sa dožijem toho, keď budú lesnícke činnosti vyňaté z VO...a prial by som si to, lebo si myslím, že starý systém bol lepší a každý normálny lesník si to myslí.
2. robil som na správe, kde v pohode robili drobní živnostníci, tiež museli zložiť nejaké peniaze, ale určite nie 150 000.
3. súhlasím s tým, že zdola niečo riešiť je ťažké a mrzí ma, že všetci sú potom do jedného vreca hádzaní.
12.10 2015 13:57
autor: neznámy
teraz si chlapík danonko, keby sa ti podarilo všetkých presvedčiť,od lesníkov, až po fica,že VO je najhorší zákon v dejinách ľudstva,tak by sme ťa volili za prezidenta, nech sa ti darííííííí........
12.10 2015 16:27
autor: neznámy
Danon, čo piješ?
12.10 2015 16:49
autor: neznámy
Bohužial Danon ma pravdu.Prečo pre nich robite.Zazil som dost VO kde cena vypočitana SL bola napr.26eur/m3.Vysutazila sa za 18eur/m3.To sme my slovač.Plakat nadavat ale nič preto nespravit aby sme nerobili za almuznu.Slovak bude robit aj zadarmo len aby bola robota a potom sa tu rozčulovat.Skratka ked to nevychadza nerobit co neviete pocitat?.A nie som lesnik ale jeden z Vas živnostnikov.
Kalkulačku do ruky a pocitat pocitat
12.10 2015 21:36
autor: neznámy
mako ty sa tu pýtaš,prečo pre nich robíte, prečo ľudia robia pre automobilky? vieš prečo? lebo v tomto posratom,skorumpovanom štáte nemajú na výber. a kalkulačky nám určite netreba,všetci tu opisujete poctivého robotníka,ako nejakého dementa,ale robiť v lese,veľa krát v ťažkých kalamitných podmienkach nemôže hlúpi človek,lebo by ho po prvom zlom zapílení do napnutého kmeňa odviezol vrtuľník,alebo pohrebák, váčšina týchto ľudí sú profesionáli,ktorý sú otrokmi úžerníkov,a nie svojou vinou, do VO sa všetci nedostanú,a to si ani neviem predstaviť,že by každý,kto robí vlese súťažil o robotu, a tu je kameň úrazu, treba vyňať lesnícke činnosti z VO,a zadať prácu každému živnostníkovy,cenu vyrátať podľa št.normy,spísať zmluvu,aby mal istotu,na to je štét,a štátny podnik,nie podporovať úžeru a zlodejstvá na chudobe, jeden copatý úžerník,čo nevlastní ani krovinorez si tu dovolí napísať, že posledná cigaretka a do roboty banda lenivá,je toto vôbec možné,keby nebolo tejto bandy lenivej,ani jeden úžernik by nežil v takom blahobyte,všetci títo smradi by treli biedu.
13.10 2015 21:04
autor: neznámy
Ja som nepisal ze sedis v krcme,len To ze mas take nazory.a za tym si stojim.Ty sa o To nestaraj kto vyprodukuje aky cent.Ja si na seba zarobim.na drahych autach beha leda tak Tvoja starka nie horari..pripustam su aj taki.ale nehadz vsetkych do jedneho vreca.lebo potom Ja Teba hodim tiez do jedneho s kazdodenne ozratymi pilcikmi...pozri sa aka zgerba robi v urbaroch a co im zdieraci platia,aj v urbaroch aj v sukromnych lesoch.chod robit napriklad ku Kvietikovi a uvidis.ospravedlnujem sa slusnym Urbarom,sukromnikom aj robotnikom.ale v kazdej sfere sa najdu aj dobri,aj zli.prid sa ku mne pozriet na mlade porasty ci nie su vychovavane podla predpisu a velakrat aj naviac.
teda hodnot a kritizuj To kde mas vlastne postrehy anie cele Slovensko. :P
14.10 2015 22:45
autor: neznámy
raroh,ja už som si zvykol,na to ,že ty musíš mať posledné slovo,za každú cenu, ale mne je jedno,kto kde sedí,ked si odvedie poctivo svoju robotu, potom nech pre mňa aj spí v krčme,nehodnotím ľudí podľa toho,kto koľko vypije,poznám pár lesákov,ktorých doslova vykopli pre alkohol,ale to je každého vec,prídu druhí,lesníkov je dosť,oveľa horšie je to s ťažbármi,ale ja tu poukazujem na neprávosť, a je hanbou štátu,že to nechá tak,minimálne tri roky upozorňujeme na daný, nevyhovujúci stav,ved to každý vidí,od LS,cez generálne,po ministerstvo,a nikto to nechce riešiť, to ma trápi,keby by robotník v lese zarobil tie peniaze ľahko,tak nech by bola aj úžera,ale v lese treba drieť,lesný robotník je otrok,a jeho výplatu berie úžerník,a jemu za drinu hodí pár korún,a to je aj v pestebnej,tie ženičky sa nadrúúúú,a polovicu s toho im doslova ukredne úžerník,ked bola úžera v cigánskych osadách,tak toho boli plné správy,normálne ich za to zatvárali,no a pozri sa, pre gádžov to zlegalizovali,to je určite diskriminácia, a tie porasty,sám dobre vieš,že je to tak,neviem aké sú tvoje,ale všade to stojí,do mladých porastov treba kone,inak to nejde,a to nikto nechce zaplatit,a druhá veľmi dôležitá vec je, lesy zbúrali maštale,predali ubytovne,ktoré boli stavané,pre robotníkov v lese,nie pre niekoho,kto to podvodom kúpi za euro,a potom má s toho chatu,ak budú chcieť šl. zamestnávať živnostníkov s koňmi,musia si postaviť nové maštale,a ubytovne, to nie je možné aby niekto dovážal kone do lesa každý deň z oravy do trenčína,či pezinku,tak je to milý raroh,toto sú chyby, ktoré raz budú lesy veľmi mrzieť,a je najvišší čas ich riešiť,lebo o rok môže biť veľmi neskoro,a ešte by som bol veľmi rád,keby si mojej starkej dal pokoj,mne je jedno na čom behá tvoja !
15.10 2015 8:28
autor: neznámy
Dodre si napisal mas vo vsetkom pravdu len skoda ze to nezaujima tych hore ty na poctiveho clovska z vysoka seru
15.10 2015 10:56
autor: neznámy
Uplny suhlas!
15.10 2015 21:24
autor: neznámy
serú,serú a riadne
17.10 2015 13:57
autor: neznámy
Toto nie je štát,toto je vezenie, galeje pre päť milionov ľudí, len ten zvyšok si urobil zo Slovenska raj na zemi,a podstatné je to, že kradnú zo štátneho, zo spoločného,a ked si chce občan tohto štátu zarobiť v štátnom podniku poctivou robotou, aspoň na chleba, tak nasadia na neho nenažratého úžerníka, do kedy im to ideme trpieť, či sme už naozaj tak sprostí na tomto Slovensku,že sa necháme takto okrádať. treba sa nám zjednotiť,a ísť do Bratislavy, nech dávajú veci na poriadok, na to ich volíme,a treba to urobiť do volieb, po voľbách to bude o veľa ťažšie.
19.10 2015 11:23