Lesmedium

Okrúhly stôl

autor: Skeptik
Naše spoločenstvo dostalo pozvánku od spoločnosti Krátky Global Lawfarm k okrúhlemu stolu na témy: 1. Oddelenie časti spoločnej nehnuteľnosti, 2. Prevod a prenájom oddelenej časti spoločnej nehnuteľnosti, 3 Vstup do obchodnej spoločnosti a družstva. Podujatie sa malo konať v Košiciach 3. júla s účasťou JUDr. Puškáča z Ministerstva pôdohospodárstva a JUDr Tekeliovej, právníčky organizátora. Akcia bola určená pre členov výborov pozemkových spoločenstiev a účastnícky poplatok bol 100 eur, účastníkov si organizátor mal vybrať zo zaregistrovaných záujemcov. Zaujalo ma najmä jedno z kritérií výberu účastníkov - konkrétné skúsenosti s problémami súvisiacimi s témou podujatia.

Ak ste sa niektorí tejto akcie zúčastnili, zaujímal by ma Váš názor na úroveň celého podujatia a či získané poznatky zodpovedajú výške zaplateného poplatku. Sme zo západného Slovenska, preto sme sa neprihlásili. Myslíme si však, že takéto podujatia slúžia len ako zárobková činnosť pre pár jednotlivcov (nemenujem koho) a čo sa tam člen výboru spoločenstva dozvie, dokáže si zistiť sám aj iným spôsobom. Ak máte niekto viac skúseností so spoločnosťou Krátky Global Lawfarm uvítal by som informácie, pretože nemám dôveru k niekomu, kto sa prezentuje takouto formou.

sekcia: Archívne fórum, 19.7 2015 13:17
autor: neznámy
Samozrejme že ide o zárobkovú činnosť. Za právne poradenstvo sa predsa platí.
20.7 2015 7:37
autor: neznámy
vlastna charakteristika : "...popredná slovenská poradenská spoločnosť v agrosektore. ....poslaním je poskytnúť slovenským poľnohospodárskym družstvám právne zázemie na ceste k moderným európskym agrosubjektom, a to najmä cestou optimalizácie ich vnútorného stavu ...", fy, ktorej spolocnik sidli v manchesteri. i takto sa da zivit, pri dostatocnom dopyte po analyzach a pravnom zazemi. neistota tento dopyt zvysuje.
20.7 2015 9:19
autor: neznámy
Tak to mi pripomína nedávno spomínanú Farmárku revue. Div nie nahováranie na transformovanie sa na družstevnú spoločnosť.
Tak ako aj z tej revue aj z toho seminára by som mal asi zmiešané pocity.
A tiež mi pripadá, že ten seminár bol len zárobková akcia. Ak teda nestáli v pozadí aj nejaké iné záujmy spoločnosti Krátky.
21.7 2015 10:03
autor: neznámy
Treba sa riadiť vlastným sedliackym rozumom. Právnici typu Judr. Kratky a spol. su na hony vzdialený od aplikacnej praxe akehokoľvek arozákona. Vedia len vymýšľať rôzne prývne konštrukcie toretizovať o nich a rozširivať ich formou pofiderných seminárov. Takéto firmy nemajú žiadnu konkrétnu skúsenosť s riešením problému v praxi . A v prípade , že niečomu v zákone nerozumiete , bez problémov napíšte svoju otázku mailom , listom na ministerstvo , sú Vám povinný odpovedať , sú to odborníci , ktorá tomu rozumejú viac ako Kratky Global a snažia sa Vám napísaž knkrítny model riešenia . A samozrejme aj upozornia na to , že zákon môže vykladať len súd. Nie p. Judr. Puškáč, nie p. Judr. Krátky . Aj tieodpovede p. Kratkeho v teklevízii je jedna zmes poloprávd , absurdných právnych konštrukcií , a možno aj šírenie poplašnej správy , ktoré nemajú so seri=oznym poradenstvom nič spoločné . Keby bol Judr. Kratky dobrý právnik v tomot sektore, nepotrebuje takúto reklamu . Dobré sa chváli samo.
22.7 2015 10:13
autor: neznámy
A pán Judr. Puškáč, to nie je riaditeľ sekcie legislatívy MP SR? Je to iný človek?
S kanceláriou Judr. Krátky mám dobré skúsenosti. Po relácii Farmárskej revue, som sa obrátila so žiadosťou o pomoc pri nevydaných DL od Roľníckeho družstva.
Zavolali mi a dali bezplatnú právnu pomoc.
Čo sa týka pomoci od pracovníkov MP SR. Mám s tým tiež dobré skúsenosti.
Bohužiaľ, ich vyjadrenia nemajú dopad na doriešenie mnohých záležitostí, pretože
legislatíva je v ich kompetencii, jej vykonanie do praxe, v pôsobnosti ministerstva vnútra.
A toto ministerstvo je podľa mojich skúseností v područí vládnej strany. Vôbec jeho pracovníci nie sú apolitickí.Nečudujem sa, veď každí sa bojí prísť o prácu.

22.7 2015 14:02
autor: neznámy
Samozrejme , trefne ste pani Anna napísali p. JUDr. Puškáč robí na MPSR a teda na ministerstve , ktoré podľa Vašich slov v područí vládnej strany. Vo Farmárskej revue čo sa týka pozemkových spoločenstiev hovorí Judr. Puškáč prevažne nie celkom správne informácie , a možno aj nevedomky , tak podprahovo zavádza. Asi preto , aby nísledne mohol mať viac práce , nielen pre seba ale aj pre p. Judr. Puškáča. A tu sa kruh uzatvára. P. Judr. Puškýč je predsa pri tvorbe týchto zákonov a zároveä je aj externým poradcom alebo pomocníkom firmy p. Judr. Kratkeho . Nemusím mať právnické vzdelanie na to aby sa už na prvý pohľad dalo povedať , že to zaváäa konfliktom záujmov. Prečo pracovník ministerstva nevykonáva svoju činnosť bezplatne ? Ale vykonáva ju za uhradu cez firmu p. judr, Krtkeho . A možno aj tie polopravdy alebo absurdno-krkolomné právne konštrukcie , hlavne pomýlia ostatných ľudí a tí sa cítia neisto . Toto by sa v civilizovanej krajine nestalo , aby štátna televízia bezplatne podporovala súkromný biznis. Toto sa može stať len an Slovensku
22.7 2015 17:56
autor: neznámy
Napísala som, že nie sú podľa mojich skúseností apolitickí pracovníci, podliehajúci ministerstvu vnútra, ale ak je pravda, to čo píšete o GR sekcie legislatívy Lesného hospodárstva, potom...

Môj manžel je veľý zástanca pána premiéra a celej jeho vlády a nielen preto, že s pánom ministrom práce a soc. vecí boli dlhoročnými spolupracovníkmi .
Ja som však s "kulackej" rodiny a na mnohé veci sa dívam celkom inak.Sú veci s ktorými súhlasím, ale nechápem, ako sociálna vláda pomenila toľko zákonov, práve v neprospech tej chudobnejšej vrstvy.
Bolo fér, ako sa pretransformovávali Poz. spoločenstvá? Podľa mňa to hraničí s nátlakom, zavádzajúcimi informáciami a v neposlednom rade v niektorých prípadoch vysokým zaťažením spoločností..
Výroky pána GR použijem na veľmi dôležitých miestach.Hrajú totiž v môj prospech. Uvidíme, aká bude reakcia . , .
22.7 2015 18:51
autor: neznámy
JUDR. Krátky je úspešný právnik v oblasti družstevníctva . Jedným z jeho najväčších úspešných projektov je napr. družstvo DRUKOS . Na Googli však toho určite nájdete oveľa viac.
24.7 2015 9:06
autor: neznámy
Jedna poznámka. Pán JUDr. Daniel Kratky nie je advokát, nie je vedený v zozname advokátov, ktorý vedie Slovenská advokátska komora. Nemôže teda poskytovať právne poradenstvo za odmenu. Ak to robí, v podstate sa dopúšťa trestného činu.
14.8 2015 8:29
autor: neznámy
MUsí byť vedený v advokátskej komore, aby mohol poskytovať ekonomické a právne služby?
Pozrela som si výpisy z obchodného registra.
Jeho s.r.o, sú registrované na Ministerstve spravodlivosti.
14.8 2015 19:42