Lesmedium

155 EUR

autor: Lesak
Aj Vam prisla pozvanka na skolenie OLH s rôznymi represívnymi upozorneniami za 155 EUR?

Mylím si ze skolenia by mali mat takú uroven aby sa na ne skor OLh prihlasovali tak ako je to napríklad so seminárom LOS. Tak ten ma aspon úroven a je o 2/3 lacnejsí a tiez ho mozeme povazovat takmer za skolenie kde sa prezentujú najnovsie veci. Dostanete okrem CD plno materialov brozuru...A chodia tam vsetci radi a radi prispeju i financne.

Uroven je podla mna tak ako povedal pan Zlocha : Nas zakon je v porovnani zo zakonom o ochrane prirody nic. - spomenul cenu za ha programov starostlivosti o lesy cca 11EUr a cenu programov starostlivosti ktore vykonava ochrana za myslim 25 EURza ha.

Neviete poradit nejakú novu kvalitnejsiu generáciu, ktorá by chcela zmenit sucasnu situaciu a mozu to byt aj tí istí co vedia vybavit 25EURzaha pre zivotne prostredie pri tvorbe planov.Sú proste sikovnejsí....

sekcia: Archívne fórum, 6.4 2015 10:45
autor: neznámy
Jednou z výhod na preškolení OLH je to , že po 5 rokoch navštívime znova svoju Alma mater, znova sa tam stretneme z bývalými spolužiakmi, ponadávame na terajšie lesníctvo a večer sa opijeme. Ďalšou výhodou je , že školenie nekončí preskúšaním alebo testom . Toto tak trocha prispieva k danej dobrej pohode. Keď však začne školenie a školiteľ vytiahne zákon , alebo vyhlášku a od slova do slova nám ju číta ( nejde len o náhodných zamestnancov NLC ale aj o Prof. z VŠ ), tak toho je už veľa. Pri prerušení jeho školenia otázkou z pléna jednak stratí niť kde prestal a jeho odpoveď je "krídlovaním". Otázky typu čo za blbec vymyslel novú LHE ,čo za blbec vymyslel clonné ruby a či treba horárov v lese a nestačia nám ochranári , často mám pocit že by najradšej zdupkal z poza katedry . Jeho honorár za školenie je však pre neho tou silnou motiváciou aby ostal.
K samotnému Lesakovi . Nejde tu pri tejto akcii len o 155 Eur, ešte mi treba 40 Eur na dopravu , 40 Eur na ubytovanie, spolu matematicky 235 Eur.
Pokiaľ ide o pozvánku na školenie OLH, skade zisťujú kto má prísť na školenie? Zo zoznamu , ktorý vedie NLC a je dostupné na internete? Potom kde pošlú pozvánku človeku , ktorý je už niekoľko rokov mŕtvy , ale v zozname vždy figuruje ? Vážení tak toto je novodobý lesnícky Zvolen.
8.4 2015 12:14
autor: neznámy
Zákon hovorí o povinnosti zúčastniť sa školenia. Nie zaň platiť. Veď OLH značnú časť svojej práce vykonáva práve pre štát. Zamestnancom, ktorým školenie platí zamestnávateľ je to samozrejme jedno.
8.4 2015 12:22
autor: neznámy
Aj na akcii ktoru robí LOS sa stavame a je to ovela prijemnejsie , kultivovanejsie a o cene ani nehovorím - lacnejsie. Je to tak isto na dva dni a zo stravou a ubytkom to nepresiahne ked uz tak 235EUR.
A Prispievatelia sú k temam naozaj lepsí.
Taketo skolenie OLH robil aj OLU v Brezne a zadarmo ....
Štatnej sprave zo zakona prinalezi robit poradensku cinnost. Ked OLH nevie nieco moze sa bez strachu dozvediet odpoved.To ze nieco nevie nie ziaden priestupok alebo ze je bez vedomosti.
Brezno to robí dobre...Vlastne som bol na školení 2x. jeden krat zadarmo a druhy krat za 235eur
8.4 2015 14:25
autor: neznámy
podla zakona sa musi kazdy OLH zucastnit skolenia kazdych 5 rokov.ci je To kvalitne alebo nie a ci sa ma za To platit,To Tu My nedoriesime..mozno volakedy stacilo skolenie aj v Brezne ,ale uz par rokov urcite nie..mozno ako miestne doplnkove..Ja som bol uz 2 krat vo Zvolene.
Ak nie ste z Medzilaboriec tak sa oplati ist radsej autom 3-4 osoby.treba sa popytat pred skolenim vo Vasom okoli..poplatok za skolenie nevieme znizit :D
8.4 2015 21:29
autor: neznámy
To čo som napísal hore , tak tým som chcel vyprovokovať Zvolen k odpovedi. Viem dobre , že toto fórum čitajú všetci , len sa tvária že nie. Prečo nenapíše riaditeľ NLC , že táram a všetko hore uvedené nie je pravda. Nech mi oponuje , že školenia sú na vysokej odbornej úrovni , školia vysoko odborne fundovaní ľudia a cena je taká nízka , že až až. Alebo mu nestojím za odpoveď , veď on je riaditeľ a ktovie kto som ja Fero 1, určite nejaký provokatér. Nie nie som provokatér , nemusí sa báť. Ja som len obyčajný lesník , ktorý si naivne celý život myslí , že lesníctvo nie je skorumpované a že na všetkých postoch v lesníctve robia len zanietení odborníci. Alebo sa mýlim a lietam niekde v oblakoch?
14.4 2015 17:25