Lesmedium

Platnosť zasadnutia zhromaždenia

autor: Miro68
Chcem sa spýtať niekoho,ak nebude zhromaždenie uznášania schopné pri účtovnej závierke,či je možné zvolať čiastkovú schôdzu tých,ktorí neboli na riadnom zhromaždení alebo nech výbor rovno pozve na čiastkovú schôdzu.Lebo mám obavy,že sa nezúčastní nadpolovičná väčšina všetkých hlasov(bez hlasov SPF)
sekcia: Archívne fórum, 25.2 2015 13:57
autor: neznámy
na schvalenie uctovnej zavierky sa podiely SPF nepocitaju.

z pozvanky na vz musi byt zrejme ci ide o viacere schodze formou ciastkovych schodzi,

valne zhromazdenie dalej moze byt len riadne, (zakon ustanovuje podmienky na zvolanie mimoriadnej schodze)

neda sa zvolat dodatocne nepritomnych vlastnikov ktory na schodzi neboli, ked sa nedosiahla uznasania schopnost, a premenovat to na ciastkove schodze.

bud zvolate vz jednym zasadnutim alebo ciastkovo.
25.2 2015 20:23
autor: neznámy
Na urbariate Vyšne Slovinky,je bežna prax ,že sa zvola VH a ked nie je uznašania schopna do zapisnice sa zapiše,že to bola čiastkova schôdza .Nikto to nekontroluje podielnici su naivny a blby.
25.2 2015 21:32
autor: neznámy
Je úplne jedno ako si to nazvú. Pokiaľ zhromaždenie nerozhodlo väčšinou je jeho uznesenie neplatné.
26.2 2015 7:30
autor: neznámy
Ak má pravdu autor 666, tak to sa museli posledné dva roky vo Vyšných Slovinkách uschôdzovať, lebo inštitút čiastkových schôdzí prišiel až zákonom 97/2013. Ak sa tak stalo len po zvolaní jediného valného zhromaždenia v roku 2014, tak to mi na bežnú prax nevychádza.
A ak sa tak aj stalo v jedinom prípade, nepovažoval by som členov za naivných alebo blbých. Však každá zbytočná schôdza navyše je o znížení dividend. Aj keď to samotný zákon neumožňuje následne zmeniť neúspešne zvolané valné zhromaždenie za čiastkové nepredpokladám, že je to v rozpore so zdravým rozumom. Naše zákony sa vyznačujú s tým, že podrobnosti nedomýšľajú a akoby ponechávali voľne pole pôsobnosti sedliackemu rozumu. Samozrejme, že len potiaľ, kým sa nenájde nejaký žalobca.
26.2 2015 10:14
autor: neznámy
Výbory urbariatov si na VH robia čo chcú.Ked niet žalobcu =niet ani vinníka.Kto z podielnikov ma finančne na to ,súdiť sa s výborom ktoré má neobmedzene financie kryte drevnou hmotou,hlavne ked sa jedna o ich korytá.Tu pomože len predbežne opatrenie :zakaz ťažby,zmrazenie učtov.
28.2 2015 22:08
autor: neznámy
123 vybor nemože rozhodovat o tažbe za to je zodpovedny hospodar a ten musi dodržiavat LHP pokial to tak nieje a je podozrenie na nezakonny vyrub treba to nahlasit
3.3 2015 8:57